Vända dygnet.

Haha, jag fick nyss panik för att jag helt missat att äta lunch idag. Sen kollade jag på klockan och såg att den var ett. En ganska normal lunchtid. Så här blir det när man går upp vid fem och jobbar deltid, dagarna känns dubbelt så långa. Vid tio när jag slutar är jag inne på min eftermiddag medans normala människor just vaknat till. Skumt det dära.

Valborg.

Det vankas fest ikväll, men jag känner mig inte alls sugen. Mensvärk, en begynnande huvudvärk och trött överallt. Inne i en neråtperiod igen. Saknar pappa, orolig för allt och alla, ledsen, förbannad. Inte på partyhumör alltså, eller så är det kanske precis det jag behöver. Men festen är på landet och det finns inget sätt att komma hem på ikväll/natt, så isåfall måste jag stanna halva dagen imorrn med och det har jag ingen lust med alls. Annars kan man ju åka dit en stund och ta sig hem om det blir jobbigt.. Men nu går inte det. Allt eller inget.

Får se hur jag gör, klockan är ju inte så mycket än. Skönt med helg iallafall, sovmorgon imorrn! Helt sjukt, om jag går upp åtta eller nio så blir det en sovmorgon på 3-4 timmar. Underbart.


Ordning och reda.

Alltså, är det bara jag som gör så här när jag äter godis? När jag har en av varje sort kvar så radar jag upp dem i den ordningen jag tänker äta dem. Typ, god till godast och samtidigt lite blandat surt, sött och lakrits.


Ska snart iväg och byta däck på bilen. Eller ja, betala mackkillarna för att de ska byta till sommardäck åt mig. Äntligen! Jag har ju kört olagligt i... två veckor nu?

Såklart.

Efter att jag skrivit förra inlägget blev ögonlocken jättetunga. Jag tog med en bok och letade upp ett soligt hörn ute på gräsmattan. Gud så skönt. Jag tror det tog tre sekunder ungefär innan jag somnade, utan att ens ha öppnat boken. Solen stekte och med jämna mellanrum kom en sval vind och svalkade. Underbart. Och nu, efter en halvtimmes powernap är jag piggare än piggast. Fler fina dagar, tack! Men jag dödade en spindel idag (eller var det två?) så det kommer väl regna imorrn. Nu vet ni vem ni ska skylla på ifall det gör det.

05.00

Hemkommen från jobbet för nån timme sen. Blev 1,5 timmars övertid idag. Helt okej, men jag fattar verkligen inte hur de tror att vi ska hinna göra allt på 4 timmar som vi egentligen ska. Både igår och idag har det tagit en timme extra. Nåja, mer pengar till oss. Synd att det hamnar på juni-lönen bara.

Funderar på vad jag ska göra med resten av dagen. Är trött i kroppen, mest benen, men inte sov-trött. Skönt, jag trodde att jag skulle vara redo för natten såhär dags. Än så länge funkar det faktiskt helt okej att gå upp vid fem om morgnarna! Eller så är jag tröttare än jag tror, för när jag skulle logga in på bloggen skrev jag blogg.se i emailfältet. Hm. Blir lite övertrött framåt kvällen, vilket gör att jag pratar, skrattar och flamsar ännu mer än vanligt. Stackars mamma. Och så somnar jag som en stock inom två minuter efter att jag lagt mig. Jag är alltså som en treåring, full fart och sen pang! Zzzzzzzzzzzzzzzzz.



Såhär snygga var vi i lördags. Något uppblåsta kanske.


Vatten.

Kallt vatten. I ett stort glas. Gärna med mycket kolsyra.
Jag är så himla törstig. Fattar inte varför, men allt som snurrar i mitt huvud handlar om vatten. Har snart slurpat i mig två liter.

Så var första ordentliga jobbdagen till ända. Det gick faktiskt mycket bättre än jag trodde det skulle göra. Jobbade över en timme visserligen, men det har de ju sagt att vi får göra nu i början. Nåja, var hemma vid tolv och skulle vara på jobbcoach-gruppmöte vid ett. In i duschen, på med smink, kasta i mig mat, göra bortglömd uppgift i farten, fort iväg på cykeln. Ungefär så.

Nu är jag hemma. Och dricker vatten. Gott.


Tågluffa.

Gud så snygg man är när man färgar ögonbrynen. Inte. Tänkte att om jag nu ska gå osminkad hela (halva) dagarna så kan jag i alla fall fixa lite färg på ögonbrynen så man ser att de finns. Fåfäng, jag vet.

Samtidigt sitter jag och Pontus och planerar sommaren över msn. Vi är sugna på att tågluffa här i Europa. Vore riktigt skoj! Så kan man åka dit man blir sugen på och vill man stanna längre på nåt ställe är det bara att göra det. Grekland och öarna där omkring vore ju inte helt fel. 3000 kr för 15 dagar och hur mycket tågåkande som helst är ju inte sååååå farligt ändå. Och billiga vandrarhem finns ju överallt, plus att man kan åka nattåg och slå två flugor i en smäll. Åh, vad roligt det vore!

Grillning.

Nu börjar jag äntligen bli mig själv igen. Så hårt var det inte igår, men jag sov alldeles för få timmar inatt så jag har varit helt seg i skallen hela dagen. Men skoj var det, trots att det inte blev någon dans eller utgång. Vi kom iväg rätt sent och betala inträde för en timme till stängning kändes sådär lockande. Efter en massa busskrångel, jag läste fel och missade två stycken, kom jag med sista bussen hem.

Idag har jag varit på Biltema och investerat i en ny cykelsadel (den gamla läckte vatten så mycket så det var ju inte ens kul) och så var vi förbi vid pappa för att se om blommorna vi planterade för någon vecka sen trivs. De var uppätna. De där himlans rådjuren alltså, komma där och äta upp pappas blommor. Sicken stil.

Nu är grillen fullproppad med massa godsaker och jag är hungrig! Ska bli så gott med mat, har inte fått i mig nåt vettigt alls idag. Sen blir det nog en film och sen ska jag sova tidigt! Drömde mardröm inatt om att jag försov mig. Hmm.. Ska nog ställa dubbla alarm.

Konsten att koka ägg.

Igår vid frukosten fick mamma till såna där perfekta ägg. Inte för lösa, inte för hårda - perfekta. Idag försöker jag mig på att göra om det. Kan bli svårt dock att härma hur mamma gjorde:
lägg äggen i kastrullen,
fyll på vatten,
sätt på plattan.
Glöm bort.
Inse när dottern frågar om äggen att man helt glömt att ta tiden.
Sätt timern på en minut mindre än vad du tror är kvar av koktiden.
Klart!


Särskilt det där med dottern kan bli svårt.

Gissa vad..?

Velmajan har bestämt sig för att hänga med ut.

GAH. Sminkade mig, fixade håret, bytte väska, valde kläder och blandade drink i rekordfart, bara för att inse att jag missat bussen med några minuter. Nästa går om en timme. Eller nu är det bara en halvtimme kvar. Som vanligt, när jag har beslutsångest, så väljer jag att gå ut i sista sekunden när jag ligger i soffan osminkad och i mjukiskläder. Att jag aldrig lär mig. Nu ska jag måla ett lager till med nagellack, sen är det nog dags att gå ut till bussen! Förfest hos en av Martinas kusiner, skoj att träffa nytt folk!


Men, klackar eller tygskor? Dessa dilemman alltså. Klackar är ju helt klart snyggast, men om vi ska gå litegrann kommer jag tröttna på dem fort. Och dansa är bra mycket skönare i tygskor. Hum..

Lila häxa.

Idag har jag beslutsångest.

Ut, eller inte ut. Egentligen vore valet lätt, men jag vet inte om jag kommer in när åldersgränsen är 20. Ibland funkar det och ibland inte. Trist om man är taggad till tänderna för att bara bli nekad i dörren när alla andra i sällskapet är 20+. Vi får se helt enkelt. Och nu har jag gjort det till ett mycket större problem än det faktiskt är, så jag börjar tappa sugen. Duktigt jobbat, att jag alltid bara ser det negativa. Antagligen blir det film istället, mys det med iofs! Haha, råkade skriva iofz först. fjååårtizz. (Jag är tröööött/seg/uttråkad, då blir min humor sån här).

Nu borde jag duscha, eller åtminstone ta bort sminket. Jag var nämligen uttråkad förut, så jag bestämde mig för att testa en ny sminkning bara för att. Sen tröttnade jag på det med vilket resulterade i att jag nu har lila, glittrig skugga lite här och var i ansiktet. Ser ut som om jag är blåslagen och inte har sovit på ett halvår ungefär. Våra stackars grannar kan nog få sig en chock om de sneglar in genom vårt fönster och får syn på mig. Så för deras skull (och min egen, synen i spegeln är sådär rolig) ska jag tvätta rent fejjan nu.
Jag känner att den här bloggen är så otroligt intressant alltså. Inte.

Lördag.

Åh, imorse vaknade jag vid åtta och var pigg, skönt! Kanske inte så konstigt iofs, med tanke på att jag somnade i soffan vid nio igår kväll. Så kan det gå!

Nu har vi ätit lååååång helgfrukost och ska upp på stan en sväng. Mamma ville spana in nya make up store, och jag hänger på trots att jag inte behöver mer smink = detta kan bli farligt för plånboken.

Har dessutom skrivit under deklarationspapprena och fyllt i kontonr och grejer. Känner mig så vuxen helt plötsligt, vad hände?

Städutbildning.

Första jobbdagen avklarad. Det gick bra, jag fick en liten snabbutbildning i städning av arbetsledaren. Det värsta var att cykla dit och hem faktiskt. Efter tio meter på cykeln är jag helt slut i benen. Hej, jag har ingen kondition eller några muskler alls. Och ÅH vad jobbigt det var att gå upp imorse, och då började jag ändå sju idag och gick upp kvart i sex. Nästa vecka ska jag upp en timme tidigare... Men först är det helg, så det låter jag bli att tänka på nu!

Nu har jag duschat (SKÖNT!) och väntar på att Pontus ska komma förbi en sväng. Det blir nog en tur upp på stan, han snackade nåt om att han hade pengar han skulle göra sig av med. Låter bra.

Trevlig helg!

JOBB!

Vi skrev på anställningsavtalet imorse! Så nu har jag jobb till midsommar, om jag sköter mig så blir det en tills vidare anställning efter det.
Jag är så underbart lycklig. Det är ett städjobb, så det är kanske inte drömjobbet, men det är ett jobb! 4 timmar om dagen, måndag till fredag. Tiderna är mindre roliga, 06.00-10.00, men jag vänjer mig nog snabbt!
Imorrn är första jobbdagen, då ska jag träffa chefen vid sju och hon ska gå igenom lite olika saker med mig. Sen kommer jag tillsammans med två andra (kompisen Emil är den ena!) städa en skola här i stan.

Nu ikväll har jag, mamma och lillebror firat med sushi och nu blir det soffmys en stund innan jag måste soooova för att orka upp vid sex imorrn. Nåja, en liten mjukstart i alla fall med tanke på att jag måste gå upp fem på måndag. Uuuh, vad tidigt. Skönt ändå att vara hemma, duschad och klar sen vid elva med hela dagen framför sig.

Tjoho, jag är inte arbetslös längre!

Ändrade planer.

Det blir inget Stockholm för mig. Men istället kanske det blir jobb!

Ska på intervju/presentera mig imorrn vid tio och om allt går bra (dvs hon inte hatar mig) så börjar jag jobba på fredag. Vågar inte hoppas alltför mycket än, men det bådar gott! Det är Emil som jobbar på det företaget som tipsade om mig när chefen behövde personal omgående.

Räknade ut att jag gått hemma arbetslös i tio månader. Äckligt länge.

Stockholm it is.

Det var inga problem vare sig med mamma eller storebror att jag hängde med.
Men nu blev det ju liksom lite viktigt att duscha och hoppa i lite vettigare kläder än mjukisbrallor kanske.
Hörs!

Ludde och farmor (mamma) i påskas!

Vad göra?

M..m...me...men...? Det är fem plusgrader ute och.... snö?!
USCH.

Nåja, det var inte det jag skulle skriva om. Godmorgon!
Idag har jag verkligen ingenting planerat. Urtråkigt.
Mamma åker till Stockholm i eftermiddag för att hon har ett möte där imorrn och passar på att hälsa på storebror med familj. Jag funderar på att tjata tills hon låter mig följa med.

Annars så är jag sugen på att sy eller baka. Det känns som en sån dag idag, särskilt nu när vädret inte är så värst kul. Men jag har inget tyg hemma och jag tycker inte om att äta det jag bakar, så det blir för det mesta bara gammalt. Känns ju som lite slöseri.

Haha, läste igenom det jag skrivit. "Jag tycker inte om att äta det jag bakar". Alltså, det jag bakar blir gott, men jag gillar överhuvudtaget inte kakor, bullar och tårtor. Så ligger det till.

Ska nog ringa mamma och plantera ett litet frö om att hon kanske får sällskap till huvudstaden.

Turkisk peppar.

Min karaktär är helt åt fanders. Jag ska sluta äta godis och andra onyttigheter i veckorna hade jag tänkt och försöka hålla det till helgerna endast. Det första jag gjorde igår (MÅNDAG) var att ringa till mamma och nämna att jag var sugen på turkisk peppar. Gissa vad hon kom hem med? Som om det vore mer okej att äta godis när jag ber mamma köpa det.
Som sagt, den där karaktären är det inte så mycket med. Och så hörde jag ryktas om att det blir max-hamburgare till middag idag. Min stackars mage har ju inte en chans att få avvänja sig från allt onyttigt.

Det regnar!

Jag ÄLSKAR när det regnar. Nån gång då och då, efter flera dagars regn tröttnar jag såklart. Hursomhelst, allra helst ska det spöregna och åska samtidigt och vara så där riktigt mörkt att man bara vill kura in sig inomhus med folk man gillar. Pappa och jag brukade gå på regnpromenader när det regnade som värst. Vi satte på oss gummistövlar, regnjackor och tog med paraplyn ut och sen gick vi hur länge som helst. Jättemysigt! Och när vi bodde i Nora så hade vi plasttak över altanen och där var det helt underbart att sitta på somrarna när det regnade och det bara dundrade mot taket. Älskar att somna till ljudet av regn.

Överhuvudtaget så gillar jag extrema väder. Snöstorm, dundervarmt, spöregn, åska. Allt däremellan kan jag hoppa över. Men allra, allra bäst är det såklart när det är sol, blå himmel och trettio grader varmt.


För övrigt så har armen börjat göra ont nu. Jätteömt när jag böjer och sträcker på den.. Kolla, man ser ju sticket! Litegrann. Den där pricken, alltså. Och hej på dig världens blekaste arm.

Jag överlevde.

Nu är jag hemma igen. 4,5 dl blod fattigare. Och en massa järntabletter, en femtiokronors rikskupong, en anteckningsbok och en hel lunta informationspapper rikare.

Det gick jättebra hursomhelst, gubben som tog hand om mig var trevlig och förklarade allt han gjorde. Jag, som inte är rädd för sprutor alls, hade bestämt mig för att se på när han stack mig. Jag ändrade mig dock snabbt när jag såg nålen och insåg att öppningen på den var ca 2 mm i diameter. Det är ganska stort på en nål. Det läskigaste var dock när allt var klart och jag fick känna på påsen med blod som var varm. Ganska logiskt i och för sig, men det kändes konstigt.

Fick sitta kvar och käka en macka i en kvart efteråt för att de skulle se så jag inte svimmade eller nåt åt det hållet, men det gjorde jag inte. Däremot så är jag törstig och känner mig lite varm. Och armen gör lite ont, plus att jag har ett stort tryckförband i armvecket. Det ska sitta på i minst fyra timmar så det inte börjar blöda igen, och när det sitter där det sitter så kan jag inte böja på armen ordentligt. Jag kan alltså inte diska, vilket jag annars borde göra ungefär nu. Tjoho!

Det ska jag fira genom att kolla nya avsnittet av gossip girl.

Ingen press.

Imorrn ska jag iväg och lämna blod för första gången. Det går nog bra, det är jag inte så orolig för. Men på lappen står det "se till att du sovit bra och ätit ordentligt innan du kommer hit för blodgivning", ingen press alltså.
Jag känner redan hur ögonen blir vidöppna och klarvakna. Fast å andra sidan så var jag ganska trött innan jag läste det där så jag får köra på mitt vanliga trick. Slå igång en film och du kan vara säker på att jag sover inom en kvart. Ikväll fortsätter jag se Moulin Rouge från där jag somnade ifrån igår. Har räknat ut att det kommer ta mig ungefär en vecka att se hela filmen om jag fortsätter på det här sättet.

Lycka.

Åh, idag var det jobbcoachmöte igen. På en sån där dålig tid, klockan ett. Så nu sitter jag här, superhungrig, men vill inte laga nåt ordentligt eftersom vi ska käka middag om två timmar sisådär. Har tryckt i mig två mackor och ett glas oboy, men det hjälpte inte så värst.

Innan mötet träffade jag i alla fall Emil en stund och vi käkade glass i solen. Trevligt, trevligt. Sen gick solen i moln och då var det inte lika trevligt längre, svinkallt snarare.



MEN, imorse lyckades jag faktiskt med att göra en helt okej inbakad fläta på mig själv, för första gången!
Lyckan är total. Så här ser underverket ut efter en hel dags fart och fläkt.


Inbakad fläta.

Satan vad bra den är. Filmen alltså. Jag hade nästan lyckats glömma bort det, men nu sitter jag här med den där varma, goa känslan i magen igen.

Och när jag nu var så positiv så gav jag den inbakade flätan ett nytt försök. Att det ska vara så svårt att göra på sig själv! Det här är så nära jag kommer, och det är ju inte så vidare värst.

Men jag ska öva. Imorrn, och på tisdag och på onsdag och på.... Vem behöver söka jobb när man kan öva sig på att fläta håret, liksom.


Tjenare kungen.

Kväll. Och jag har ätit ännu mer. Jag och lillebror lagade mat tillsammans nu ikväll och tro mig, det händer inte ofta! Riktigt mysigt att umgås bara han och jag.

Nu klev mamma innanför dörren efter en hel helg borta, kramkalas. Om en liten stund vankas det film och te i soffan. Jag blev så sugen på att se Tjenare kungen efter att vi såg bröllopsfotografen igår, de påminner lite om varandra. Men igår var filmen putsväck trots att jag letade nästan överallt, så imorse tvingade jag lillebror att leta på sitt rum. Tada - där var den! Skoj, har nog inte sett den sen den var ny och jag såg den 5-6 gånger på en vecka.


Min helg har verkligen varit toppenbra rakt igenom. Så himla skönt att känna så. Hoppas ni haft en bra helg ni med!


Martina lämnade förresten sin mobil här. Jag vägrar tro på att hon glömde den utan är övertygad om att det bara var för att få en anledning att komma hit och spela tv-spel imorrn igen. Helt okej för min del!


Mätt.

Puuh... Jag är proppmätt. Det känns som om jag ätit mig igenom den här helgen. Vi hade jättetrevligt här igår iallafall, efter att Martina dykt upp. Sushi i stora mängder blev det, och båda blev så mätta att vi knappt orkade förflytta oss till soffan för att se Bröllopsfotografen. Den var lika bra nu som första gången jag såg den. Sen spelade vi mario cart på vårt gamla nintendo 64, och JÄKLAR vad skoj det var.

Imorse blev det amerikanska pannkakor med banan i till frukost, supergott, men nu känns det som om jag ska låta bli att äta på ett bra tag.


Skjutsade Martina till tåget vid elva, och sen har jag diskat, vikt ihop bäddsoffan, tvättat och hängt två maskiner tvätt, vikt in kläder i garderoben, duschat, målat naglarna och stått i en evighet framför spegeln för att försöka få till en inbakad fläta. Det gick inte alls. Nu tycker jag att jag har förtjänat att få sätta mig i soffan och läsa en stund.

Kattvakt.

Jag har varit lite nyttig idag också, faktiskt. Jag fick förtroendet av mammas kompis att passa hennes katter i helgen. Det är inte så seriöst som det låter, jag åkte dit och möttes av två kelsjuka kattbröder i dörren som övergav mig så fort jag fyllt på torrfoder åt dem. Mysigt ändå att få umgås med kissekatter en liten stund, även fast jag kom därifrån hårig över hela kläderna.


Kände mig olaglig när jag körde dit. Dels har jag fortfarande vinterdäcken på bilen (ska byta på måndag, lovar) fast man skulle ha bytt i torsdags senast och dels var jag ju ute och svirade igår (drack vin till maten och tog en cider på stan, ingen dunderfest direkt). Nu drack jag ju inte så mycket och jag var nykter när jag körde, men jag brukar alltid strunta helt i att ta bilen dagen efter, så det kändes lite fel. Så var det med det.

Tjejkväll!

Hum, nu skulle jag egentligen varit borta vid södra station för att få med mig en Martina hem. Men hon är SEN den jäkeln, och missade tåget, så nu är hon där vid kvart i sju istället. Håhåjaja, jag borde vant mig nu och alltid räkna med att hon kommer en timme senare än hon säger, för hittills har hon ALLTID (okej, båda gångerna) missat tåget. Tur att jag gillar henne ändå!

Vi ska göra sushi (och äta, såklart) har vi tänkt, men efter att ha läst på hennes blogg är jag lite orolig för om jag har tinat upp tillräckligt mycket fisk.

Annars så har jag mest latat mig idag. Läst lite i braiga boken (försöker dra ut på det så gott det går, men varje gång jag börjar läsa så kan jag inte sluta) och kollat på några tv-serier. Bra så.
Nu ska jag börja skölja sushiris, det är ju en hel vetenskap att få ordning på det.


Fredagkväll.

Nu sitter mamma på tåget till Oslo, vilket innebär att lillebror och jag har huset för oss själva i helgen. Fast han sitter ju fast framför sin dator, så i princip är det jag som har hela huset minus hans rum för mig själv.

Nu snart kommer Sofie hit, vi ska käka mat hade vi tänkt och sen blir det kanske en sväng upp på stan lite senare. Men luften har gått ur mig lite, jag känner hur huvudvärken kommer krypande och jag vill helst vara ensam med min nya braiga bok och en påse chips. Hur tråkig som helst är jag, men förhoppningsvis piggnar jag till när hon kommer hit!


Förmiddag vs eftermiddag.

Idag kom paketet från cdon med posten, innehållandes de två senaste böckerna i true blood serien.
Lycka. Nu blir det inte så mycket mer gjort kan jag tänka mig, förrns böckerna är utlästa. Så bra är de.

För övrigt kan jag tala om att jag avskyr när jag har grejer bokade på eftermiddan. Hela dagen blir ju konstig. Förmiddagen ska det vara. Då kan man ha mötet vid tio och sen slutar det vid lunch och då har man resten av dagen kvar. Min jobbcoach har bokat in alla våra möten till klockan ett. Världens mest värdelösa tid skulle jag tro. Morgonen blir helt seg, för man orkar inte göra någonting innan "för man måste ju passa tiden till mötet" och lunch hinner/vill jag inte äta vid tolv, och efter mötet vid tre nångång så är det för sent för lunch om man vill kunna äta med resten av familjen på kvällen och så har man ingen dag kvar alls sen. Värdelöst!

Det kan hända att jag överreagerar lite, men det är bara för att jag inte ätit lunch idag pga den där himla tiden och jag är HUNGRIG och börjar få ont i huvudet. Nu ska jag läsa, då blir jag glad igen.

Greys.

Lite surt när man lyxat till det och gjort fransk manikyr på naglarna, bara för att upptäcka en kvart senare att lacket redan är förstört på två naglar. Nåja, idag har jag spenderat mesta tiden utomhus i solen, underbart! Och nu har jag borstat tänderna och ska krypa ner i en renbäddad säng för att se veckans avsnitt av Grey's anatomy.
Godnatt!

Ut med höstskorna, in med ballerinorna.

Igår gjorde jag något mycket roligt. Plockade in vår och sommarskorna från förrådet! Några får dock vänta med att bli upplockade ur kartongerna (flipflops och andra öppna sandaler som det är för svalt för ännu). Jag var som ett barn i en godisbutik, mamma skrattade åt mig för jag var så barnsligt lycklig och provade sko efter sko efter sko.
Nu är det vårigt och fint även i skohyllan!



Det sista paret är mina nya älsklingar som fick följa med hem från shoppingturen i påskas!


Sunkissed.

Idag har det varit VÅR ute.
I förmiddags satt jag ute i solen och läste innan jag tog en promenad upp på stan för ett möte och andra måsten. Riktigt skönt. Solen alltså. Nu hoppas jag på liknande väder resten av veckan!

Och med solen kommer doften (stanken) av fuskbränna. Jag var tvungen att smörja in mig nu ikväll, trots att jag tycker det luktar fy efter ett tag. Men ska man börja blotta lite hud nu i takt med att det blir varmare så vill man ju vara i alla fall ett litet snäpp brunare än kritvit.




Framtidsplaner.

Idag har jag gjort något mycket spännande! Ellerja, idag var det väl inte så spännande, men det kommer bli!
Jag skickade iväg anmälan till universiteten. Så till hösten kommer jag förhoppningsvis börja plugga medie och kommunikationsvetenskap i Göteborg (förstahandsvalet) eller i Jönköping (andrahandsvalet)!


Nu ska jag duscha och göra mig iordning litegrann, hela familjen är nämligen bjudna på 18årskalas i eftermiddag. Och om vädret (sol och blå himmel) håller i sig så avslutar vi helgen med grillning när vi kommer hem igen. Gött!


Skämshatten på.

Ojojoj, nu får jag skämmas.. Ingen uppdatering alls på hur länge som helst. Tiil mitt försvar vill jag bara säga att jag knappt suttit vid datorn. I helgen hade vi det hur mysigt som helst, med korvgrillning och massa annat skoj (bilder dyker kanske upp här så småningom) och nu i veckan har jag läst, läst och läst. Sju böcker på en vecka närmare bestämt. Det är böckerna bakom True Blood som är så himlans bra så att jag inte kan slita mig.

Nu ska jag snart upp på stan för lunch med en gammal klasskompis som jag inte träffat sen i somras, och ikväll blir det kanske utgång!

Trevlig helg!


Sköna morgnar.

Vissa dagar hinner man göra hur mycket som helst. Jag gick upp vid nio och sen dess har jag ätit frukost i lugn och ro medan jag läste Living dead in Dallas, jag har dammsugit och moppat golven i hela huset, jag har duschat lääääänge, gjort hårinpackning och rakat benen, öppnat dörren för påskkärringar, sminkat mig och fixat håret och ja, nu är klockan bara tolv. Nu ska vi iväg och handla lite, sen blir det fullt hus här om ett par timmar! 

Solen lyser, himlen är blå, fåglarna kvittrar och det är 12 grader ute. Känns som vår!
Glad påsk!

I våra köksskåp.

Vi skaffade ju lite nytt till köket förra helgen! Nu har jag ju inte varit hemma i veckan, så jag har inte hunnit äta på/med det så många gånger, men hjälp vad fint det är.
Allt på de två nedre hyllorna till vänster och de mönstrade glasen nere till höger är nytt.




Tredje gången gillt.

Jag fick en klipptid idag vid tolv. Åkte dit, klippte mig, bad henne göra en snelugg men lite "busig" så det inte blir en spikrak kant och sen toppa igenom resten av håret. Kom hem, borstade igenom håret och såg ut såhär:
Nog för att jag bad om lite taggig lugg, men nån måtta får det vara...


Förutom de långa testarna som hänger fram så var luggen därunder helt krokigt klippt.

Åkte tillbaka, hon klippte om luggen. Jag gick ett varv i affärerna och insåg att luggen såg ut som om jag försökt klippa den själv och det blivit snett. Hälften var liksom rakt och sen var det en lång tuss vid kanten.
Gick tillbaka IGEN och då fick en annan tjej ordning på luggen. Äntligen. Men det blev en rak lugg istället för sne.


Man kan ju tycka att om man betalar 400 kr för en klippning så ska de kunna klippa en lugg. Särskilt eftersom hon som klippte mig var handledare till en lärling, vore ju skillnad om det var lärlingen som hade klippt mig.

Nåja, nu är jag nöjd hursomhelst!

Hemma igen.

Guess who's back?
Jag har haft några toppendagar med massa mys och bus med lillskrutten som inte är så liten längre.
Nu har jag varit hemma en timme sisådär och rastlösheten kryper i mig. Och mamma har redan hunnit bli sur på mig, trots att jag fjäskade genom att köpa med tulpaner till henne.


Jag är lite ledsen att jag var tvungen att avboka frissan idag. Jag har ringt runt till massa olika ställen nu, men de som har öppet och tid imorrn kostar 400 kr mer och hos min vanliga fanns det klipptid på lördag men inte tid för slingor. Är så less på mitt hår, det enda som funkar för tillfället är uppsatt men luggen är för lång och förstör det mesta. Tjoho, positiva klubben var det här!

RSS 2.0