Och så resten av veckan.

Jobbig dag idag. Det är två år sen pappa dog. Jag flyr till Stockholm. Det var det storebror ville när han ringde och väckte mig igår, höra om jag kunde tänka mig att passa Ludde ett par dagar. Vilket jag såklart kan!

Så nu ska jag iväg på ett möte hos en jobbcoach vid tio och sen tar jag bussen till huvudstaden. Där det tydligen snöar. Roligt. Lite jobbigt att behöva släpa med hela packningen (även fast det inte är sååååå mycket) på det där mötet först. Men annars lär jag aldrig hinna med bussen, så jag måste. Men störigt ändå.

Nåja, nu vet ni vart jag håller hus tills på torsdag!

Min lördag och söndag.

Lördagen började mindre bra, med bråk, skrik och tårar. Det vände och blev bättre när jag träffade Sofie på stan för en lunch/fika/komma hemifrån-dejt. Sen gick vi hem till mig, bakade kladdkaka och lyssnade på det här. Mamma och jag blev sams efter vårt morgonbråk, sen gick vi ut och käkade hon, jag och lillebror. Mumsigt värre. Efter maten rullade jag vidare till Rockbar där jag mötte upp Emil och hans kompisar, efter ett tag fortsatte vi vidare till O'learys där vi blev lite runda under fötterna. Jag tog massvis med bilder, men tyvärr så var det med Emils kamera och den tölpen har inte hunnit skicka några av bilderna till mig än.

Och igår då... Då sov jag alldeles för länge och vaknade av min storebror som ringde och utbrast: "Sover du?! Klockan är ju kvart i tolv!". "Eh, nej.. Den är kvart i elva" försökte jag med, men insåg snart att jag helt glömt bort det där med att ställa om klockan till sommartid. Jättekul. Sen blev det en tur till Ikea med mamma och nu har vi nytt porslin, nya bestick och glas, ny gryta och en timer. Tjoho!

Min fredag.

Åh, jag har inte riktigt orkat skriva något här i helgen. Dels har jag haft fullt upp och dels har jag inte haft lust. Så är det med det.

I fredags var jag och Martina på stan en snabbsväng, jag köpte en tröja på Gina som jag använt varje dag sen dess. Bra köp alltså. Vi käkade sushi och sen blev det bio. Vi såg Alice i underlandet i 3D. Riktigt bra! Och roligt att de äntligen visar 3D här i Örebro. Sen drack vi varsin cider medan vi väntade på bussar. Min buss var nerspydd. Luktade inte så gott. Förutom det så var det en riktigt mysig kväll!


Tjejkväll.

Ikväll var det tjejkväll på stan vilket innebar rabatter och erbjudanden och kvällsöppet i de flesta butikerna.
Jag var där en sväng och var bland annat in på nyöppnade Monki, men hjälp vad folk det var. Orkade bara gå ett halvt varv sen var jag tvungen att gå ut igen.

Fick iallafall med mig tre nagellack och ett body butter hem. Bra så.
Justja, ett par sura godisnappar införskaffades också. Kvällens bästa köp tror jag.

Beslutsångest.

Om en vecka har jag tid hos frisören för både färg och klippning.
Färgen är ganska enkelt. Jag ska göra massvis med ljusa slingor (ungefär min naturliga färg) för att få bort den bruna effektslingan, utväxter och gamla slingor. Just nu känns håret alldeles randigt så det ska blir skönt att få det mer i en färg.

Men klippningen då? Jag är ju så himla nöjd med att jag har lyckats spara ut håret så långt som det faktiskt är nu. Så kanske jag bara toppar det och sen klipper luggen snett istället för helt rakt som jag brukar. Lite förändring vill jag faktiskt ha.

Eller så gör jag något mer drastiskt. Jag är lite sugen att klippa samma frisyr som på bilderna.. Men lite längre kanske. Och lite mer lugg. Och inte så uppklippt som på första bilden. Men ni fattar, ungefär samma. Kortare bak, längre fram. 
Frågan är om jag vågar?




Såhär ser håret ut nu, men den översta bilden är några veckor gammal så tänk ett par cm längre lugg:



Såhär såg jag ut för två år sen, är faktiskt liiiiite sugen på att klippa det så kort igen.


Tema: Vampyrer.

Jag kan ana ett visst mönster, vad gäller böcker, serier och filmer jag ser.

Jag läser böcker som handlar om vampyrer. (Dead until dark, böckerna bakom True Blood)
Jag ser ikapp på en tv-serie som handlar om vampyrer. (The vampire diaries)
Jag har en ny film som ligger och väntar på att bli sedd som handlar om.. ja. Vampyrer. (New moon)

Ja, besatt är kanske det rätta ordet.

Stressmorgon.

Gud så skönt det var att vakna upp till grå himmel och regn idag.
Det var trevligt att ha den här, men nu får snön gärna försvinna.
Försvinn snö, försvinn!

Nu sitter jag här och äter frukost, trots att jag borde racerborsta tänderna och sen springa till bussen som går alldeles strax. Dags för arbetsförnedringen igen.
Hejsvejs!



En tripp till Hallsberg.

Efter en jobbig morgon med massa bråk med mamma så åkte jag iväg till Martina för att spendera dagen där. Mycket bra beslut. Tack för att du fick mig att tänka på annat! Om inte annat så fick jag annat i huvudet när jag skulle försöka hitta. Hallsberg - världens ände? Det kändes åtminstone som det när jag körde och körde och inte kom nånstans. Sen blev det tre varv i samma rondell bara för jag inte visste vart jag skulle. Kanske ska det istället stå: Kristin - världens sämsta lokalsinne?

Vi har gjort mest ingenting, så himla skönt att kunna göra så ibland. Bara snacka om allt möjligt och skratta så man får magont (Coachsamtal. Mycket hög seriösnivå.).


Vi måste verkligen ta några nya bilder på oss två! Den här är.. sisådär 4 år gammal?
*host* Fjortisar! *host*

Remember me.


Hemma från bion nu. Det blev inte Farsan som vi bokat platser till, för väl där bestämde vi oss huxflux för att se Remember me istället. Mycket bra. Mycket sorglig.

Nu har jag världens sockerkick efter all cola och vet inte alls hur jag ska kunna somna. Men mitt rum är städat och luktar så fräscht efter att fönstret stått öppet hela dagen och det är bäddat med nya, rena lakan i sängen. Åh, vad skönt det är att gå och lägga sig då. Det enda som hade kunnat toppa detta är om lakanen hade fått hänga ute i solen och torka. Menmen, man kan ju inte få allt här i världen.

Gonatt!

Uuusch.

Jag stinker mansparfym.

Boven är den här tuben med "luktagott" (lukta äckel) som tillhör min lillebror (som han inte ens använder) och som har läckt i lådan med mina nagellack och parfymer. Jag fick smet över hela händerna när jag tog upp ett par nagellack och nu STINKER det och vägrar försvinna hur mycket jag än tvålar och tvättar mig. Får hoppas för alla andras skull att det försvunnit tills ikväll då det blir bio och kanske en cider på stan.

Här ligger parfymen/tuben där den hör hemma: I soporna.



Helgfint.

Idag har vi storstädat här hemma, mamma och jag. Egentligen började vi redan igår med en ordentlig rensning i skafferi, kryddskåp och besticklådor. Vi hittade en del antikvitetkryddpåsar som gått ut för 12 år sen. Då hade vi inte flyttat från Nora, så de för gamla kryddorna har följt med i TVÅ flyttar.


Nu är det i allafall nystädat och för att fira solen och våren som är på gång köpte vi med tulpaner hem. Så fina!


Vampyrblek är väl det nya svarta?

Imorse var jag på sjukhuset.
Inte så läskigt som det låter, det var nämligen dags för att se om jag är nåt blodgivarmaterial.

När jag fyllt i ett hälsoformulär och sköterskan tagit blodtryck, puls, blodvärde, blodprov och kollat blodkärlen så kom hon tillbaka in i rummet, log stort och utbrast "du är ju som gjord för det här!".

Så nu ska jag tillbaka i april för att bli av med lite mer blod. Och sen ungefär varannan vecka därefter för att lämna plasma. Ska man ge, så får man väl ge ordentligt. Jag angav en gammal klasskompis som min värvare, och därför har jag en biobiljett i plånkan som han ska ha. Så nu ska jag värva alla jag känner. Struntsamma att det är en bra gärning att ge blod, jag vill ha biocheckar! Mohaha.

Nån som känner sig sugen på att göra en god gärning?

Shutter Island

Ikväll blev det bio! Och imorrn ska jag sätta igång och läsa boken. Alltid bäst att göra det i den ordningen, filmen först, boken sen. Då tycker man oftast att filmen är jättebra och boken ännu bättre, istället för att läsa boken, tycka den är dunderbra och sen se filmen och bli besviken. Ett tips bara, haha.


Hursomhelst så var filmen jättebra, inte precis så som jag trodde innan, utan mycket klurigare och bättre!

Färgklick.





Fick syn på dessa inne på Gina Tricot igår, blev blixtförälskad. 129 kr styck.
Håller tummarna för att de finns kvar när jag fått in pengar på kontot.

Angenämt problem.

Det är inte bara vädergudarna som har beslutsångest idag.

Vilken färg på naglarna ska jag ha? Ojojoj, vilket problem. (Jag har ÄNTLIGEN slutat bita på dem, naglarna alltså, och de har ÄNTLIGEN (peppar, peppar, ta i trä) blivit långa och fina utan att skiva sig och gå av.)


Ursäkta, men vad hände nu?

För två timmar sen satt jag ute i solen, himlen var klarblå och det var nästan för varmt med jacka när det var vindstilla.
Nyss såg det ut så här utanför fönstret:

Helt tjockt med moln och världens snö/hageloväder, även fast det ser ganska lugnt ut på bilden.

Och nu, fem minuter senare, skiner solen igen och himlen är klarblå utan ett moln i sikte.
Undrar om vädergudarna har beslutsångest?

Solenergi.

Jag försöker lindra min marsdepression med att gå långa promenader i solen eller som idag, äta årets första glass sittandes på en trappa utomhus i solskenet.

Jag tror stenhårt på det där med solenergi.

Finn ett fel.

Jag är jättetrött.
Jag ska upp vid åtta imorrn.
Jag kan inte sova.

Blodgivare.

Idag bokade jag tid för att gå och lämna blod. Det har jag funderat på ända sen jag fyllde 18, så det var ju bra att jag tog tag i det nu, snart 2 år senare.

Annars kunde jag nog ha legat kvar i sängen imorse.


Så kan det gå.

Idag skulle jag ha gjort jättemycket nyttigt inför imorgon. Så blev det inte. Istället har jag suttit med näsan i boken hela eftermiddagen och nu har jag bara ett par kapitel kvar.. Spännande, spännande.  Ska snart läsa ut den, måste bara göra åtminstone några av de där nyttiga grejerna först.

Lyssnar på Robyn och kollar vilka tider & i vilka salar infon om "mitt" program är imorrn på universitetets öppna hus. Samtidigt skriver jag en presentation av mig själv att lämna till olika företag imorrn på jobbmässan. Eller ja, jag har inte riktigt börjat än. Nu, snart ska jag skriva den.

Så, schemat för imorrn:
8.00-9.30 dags att vakna, duscha, äta frukost, skriva ut diverse papper.
10.15-11.00 ELLER 11.15-12.00 Info på universitetet.
12.30 Möta upp Sofie och ta oss till Conventum arena där jobbmässan håller till.
15.00 Kolla vilka praktikplatser som finns hos arbetsförmedlingen, be dem skriva under försäkringskassepapper.

För mig som blivit van vid helt tomma och händelselösa dagar känns det här som ganska mycket. Dessutom borde mitt topshoppaket komma med posten imorrn. Eller kanske på fredag, men jag hoppas på imorrn.

Nu ska jag skriva presentation/intresseanmälan. Hejsvejs!



Sådärja.


Mensmonstret är tillfredsställt för nu.
Nu ska jag läsa Hypnotisören och sen blir det desperata fruar vid nio.

Goooodis.

Jag är extremt sugen på godis och så tycker jag lite synd om mig för jag har ont i huvudet idag igen.
Och alla som har sett Karlsson på taket vet ju att kuckelimuckmedicin (ja, godis alltså) är botningen på allt.

Efter överläggning med Martina på msn så ändrade jag mig från att ÅKA bil till att GÅ till affären. Konstig mening.
Men jag går nu. Hejsvejs.



Nu kom jag på att jag har ju slutat med godis. Så gick det med det.


Vår.

Först blir det promenad!

Det är svinhalt, slaskigt och blött ute, men åh vad underbart det är.
Det är ju blå himmel och strålande sol!

Bokrea.

Igår kom det paket på posten, TVÅ stycken!


Som såklart innehöll våra efterlängtade bokrea-böcker från cdon.


Och igårkväll läste jag ÄNTLIGEN ut liftarens guide, så nu är bara frågan vilken av de nya böckerna jag ska börja med. 
Och så är jag lite sugen på att läsa om Twilightböckerna som är mina absoluta favvisar och som jag redan läst 8 gånger senaste året. Och Harry Potter böckerna vill jag också läsa om, för fjärde gången. Och the Host. Och mamma hade lånat en bra bok av en jobbarkompis, hypnotisören, den vill jag läsa också..
Ojoj, hej beslutsångest. Känns som ett väldigt skönt problem i alla fall.

Köttbullar, och riven lök.

Idag är det måndag.
Måndag och onsdag är mina matdagar. Idag blir det köttbullar, egengjord sås och kokt potatis.

Måste bara säga att riva lök platsar på min saker-jag-hatar-att-göra-lista. Det är så hemskt. Ögonen svider och man river och river och det blir bara mos och sen har man rivit två lökar och det enda man fått är rödgråtna ögon, lökstinkande händer och en liten, liten lök-mos-hög som är en fjärdedel så stor som lökarna man rev.

Kul. Vi får hoppas att löken bidrar till att göra himmelska köttbullar, annars blir mina ögon ännu mer rödgråtna.

Hej, vart tog morgonen vägen?

Oj, jag var uppe vid nio men sen har det gått i rasande fart. En hantverkare ringde på dörren och ville laga vår toalettstol, det fick han gärna göra. Sen har jag ringt och fått telefontid hos både Knuffen och vårdcentralen, jag har sökt massor med jobb och skickat uppföljningsmail till arbetsförmedlingen. Pratat med syster i en halvtimme har jag också hunnit med.

Nu kanske man borde försöka få i sig något frukostliknande. Eller, lunch blir det väl nu.
Ska bara kolla flyg först.

Roligt.

Men kul! Jag insåg precis att nian (som oscarsgalan sänds på) är den enda av de "vanliga" kanalerna som jag inte har på min gamla tv på rummet. Jag vet inte, men det känns inte så lockande att spendera en natt på soffan efter att ha somnat efter en kvarts tvtittande. Men surt! Jag ville ju se klänningarna...


Hickan är still going strong. 40 minuter är vi uppe i nu.

Go-hick-d kv-hick-äll.

Åh hjälp. Jag drabbades precis av världens mest högljudda hicka. Var femte sekund hörs ett högt pip och så skuttar jag en halvmeter upp i luften. Sjukt irriterande. Någon frivillig som vill skrämmas? Jag har försökt med ungefär allt annat. Druckit vatten stående, sträckandes på alla kroppsdelar, druckit vatten upp och ner, ätit socker, hållt andan.. Ja, det mesta.

Funderar på om jag ska försöka hålla mig vaken och se åtminstone litelitegrann av oscarsgalan. Jag var så himla trött nyss att jag trodde att det skulle vara omöjligt att vara vaken, men hickan fick fart på mig. Om den inte ger sig så kommer jag vara vaken hela natten OCH hålla mamma&lillebror vakna.

Vi får väl se hur detta slutar, spänningen är olidlig. Eller hur?


Leggings.


Mina leggings har gett upp nu i helgen. Stora hål mest överallt längs med sömmen. Jag skulle gärna ersätta dem med de här tre paren från bubbleroom, men efter det senaste paret skor så är det för sjutton köpstopp på riktigt.

Nu väntar finalen av Projekt Runway!

Facebook.

Lugn dag idag.
Jag har läst en massa (är precis i slutet av Liftarens guide till galaxen, äntligen) och varit ute och gått (med andra ord - pulsat i meterdjup snö).

När vi åt middag nyss började vi prata om alla gamla barndomskompisar vi hade i Nora, så nu sitter jag och söker efter dem på facebook. Lite roligt att se vad alla har för sig nu, tyvärr kommer jag inte ihåg så många efternamn.. Hm.
Det larviga är att min kära moder (som inte kan nåt alls om datorer, förutom jobb) sitter här bredvid med sin bärbara hon med. Inloggad på facebook som hon upptäckte för nån vecka sen. Och med jämna mellanrum så tittar hon upp och frågar "vad betyder det här?", "åh, vad ska jag svara?", "vad ska man skriva här?" osv.

Herregud.

Bröllopsfotografen.


Jag har fått en ny svensk favorit.
Så HIMLA bra film. Se den, mer tänker jag nog inte säga.

Jag älskar Ulf Malmros filmer överhuvudtaget. De är oftast filmade lite speciellt, med vinklar och så och jag tycker det är så väldans fint. Och den svenska sommaren i filmerna ser ju inte så tokig ut den heller. Verkligen inte.


(Pannacottan slank ner lätt, väldigt gott blev det. Om ni undrade.)

Mina nya älsklingar.

När tjejen i kassan prutade 30% alldeles på egen hand så kunde jag inte låta bli.


Åh vad gott.

Jag ville bara upplysa er om att jag har pannacotta på stelning i kylen.
Åh vad gott, är det meningen att ni ska tänka nu. Bara så ni vet.


Glad.

Tjohej, vad jag är glad! Jag är extremt hungrig pga dåligt planerande som innebar att lunchen inte hanns med och jag har extremt ont i huvudet och ryggen/magen för det är den tiden på månaden, men åh vad jag är glad.

Hoppas ni har en bra fredagskväll!

Eeeeegobild, förlåt.


Fjäril.

Igår var jag förbi H&M en sväng, den här fjärilen slog sig ner på min hand och fick följa med hem.


Så idag känner jag mig jättevårig och mina händer ser ut såhär:

Bra dag.

Gud vad skönt att vakna och vara på bra humör!

Idag ska jag få en massa grejer gjort hade jag tänkt mig. Bland annat rensa i garderoben och lägga ut på tradera. Kan ju lika gärna försöka få en slant för de plagg som bara ligger i garderoben och aldrig får användas.
Nåja, ska börja med att få undan disken så det är gjort. Det är alltid bäst att börja med det minst roliga, så har man det roliga kvar.
Jag är likadan med godis, äter upp de jag "gillar minst" först, för att sen bara ha dunderfavoriterna kvar. Och sen när det är en av varje godissort kvar så lägger jag upp dem på rad i ordningen godast till minst godast. Jag är lite sjuk i huvudet, jag vet.


Rastlös.

Jag avskyr att inte ha nåt att göra om dagarna! Jag är bara superrastlös hela dagen och sen vill jag göra jättemycket på kvällen när alla andra är hemma och de vill ta det lugnt efter en dag i skolan/på jobbet. Och jag blir aldrig riktigt trött utan bara jag-har-inget-att-göra-så-jag-segar-ner-mig-totalt-trött.
Usch, usch, usch. På tiden att jag tar mig i kragen och kommer fram till vad jag ska göra med resten av mitt liv. Eller åtminstone vad jag ska göra just nu. Det kanske är dags att skriva ut CV:t och gå och tigga jobb personligen i affärer istället för att skicka ansökan på mail.


Blablabla, vad jag känner mig tråkig. Det blir så när jag bara går hemma hela dagarna.
Imorrn ska jag iallafall ta mig ut på en långpromenad, behöver röra på fläsket.

Godnatt!

Äntligen.

Åh, jag har varit på tokdåligt humör hela dagen. Inte ens en promenad i solen muntrade upp mig. Enda gången jag har känt mig hyfsat okej var när jag avreagerade mig på snön som lagt sig på bilen. Fryst fågelskit är förresten inte så himla trevligt.

Sen hände i alla fall två saker.
1, de ringde från netonnet och berättade att jag kan komma förbi och hämta mitt objektiv nu (äntligen. Efter två veckor på lagning konstaterar dem att det inte går att laga och att jag ska få ett helt nytt).
2, klänningen på topshop som blev slutsåld igår precis när jag skulle beställa den dök upp i min storlek. Klick klick, nu är den på väg hit.

Ytligt som bara den, men det funkade ju, nu är jag glad!

Kunde ju ha tänkt på det.

Gud, jag är så sjukt uttråkad.


Försökte mig på att göra en frisyr jag såg på tv häromdagen, men jag lyckades glömma bort att jag har en lugg så det blev pannkaka av alltihopa. Nu ska jag tvätta håret. Jippi, en timmes lockande åt pipsvängen.

Kläder, kläder, kläder.

Det kliar i fingrarna efter att lägga en beställning från topshop. Kläderna i förra inlägget och en klänning skulle få följa med isåfall. Lustigt det där, jag har varit på stan och verkligen velat köpa något nytt men inte hittat nåt alls som fallit mig i smaken. (Förutom skorna då, men de är slut överallt. Och för dyra. Men såklart överväger jag starkt att skicka efter dem från en annan butik ändå, men då blir de 100 kr dyrare. Hjälp.) Och sen kollar jag topshop och hittar hur mycket som helst. Tänk om man vore miljonär alltså, det vore inte helt fel.

Hursomhelst. Kli i fingrarna. Vi får väl se om jag lyckas låta bli.


Topshop.

Drömde mig in på topshops hemsida för en timme sen och där har jag befunnit mig tills alldeles nyss. Har hittat massa fint som jag gärna skulle vilja hänga in i min garderob, men särskilda favvisar är dessa:

 

Synd att underkläder (och jeans) ska vara så himla svårt att köpa utan att prova först.

Och den här är bara så fin den med:


Ge mig jobb, annars...!

Jag var på arbetsförmedlingen idag. Precis som jag kommer vara varje tisdagmorgon i den närmsta framtiden.
Well, det var inte det som var intressant. Det jag skulle komma fram till är att när jag kom hem såg jag det här.

Jag kanske ska prova nåt liknande? Undrar om man får jobb snabbare då?

Snälla lilla hjärncell.

Jag vet inte riktigt vad som hände nyss. Mamma frågade och jag sa ja. Vad frågan var?
Ska du med och cykla tjejvättern i sommar?

En 9 mil lång runda ungefär. På cykel.
Snälla lilla hjärncell, varför kan du inte vara lite med när det gäller såna här saker istället för att tänka på de där urfina skorna hela tiden?


Snöstorm.

Söka jobb, söka jobb, söka jobb.

Jippi vad roligt jag har det idag. Söker alla jobb jag hittar för att ha tillräckligt många att redovisa imorgon. Snöovädret utanför fönstret innebär iallafall att jag fick sällskap här vid köksbordet av mamma som inte vågade åka till jobbet. Känns ovant att ha någon som svarar när jag pratar högt, i vanliga fall är det ju bara prat rakt ut i luften.

Ja, jag pratar högt för mig själv när jag är ensam hemma. Och ja, jag mumlar/säger det jag skriver på datorn högt samtidigt. Frågor på det? Nej, så bra.

Nu återgår jag till jobbsökandet. Tjoho!

VågaVägraGodis.

Jag ska sluta äta godis.
Bestämde jag mig för nu i helgen. Jag blir toksugen, köper en påse, äter tre godisar och vill inte ha mer efter det. Sen trycker jag i mig godiset iallafall, för jag har ju köpt det. Min mage sväller upp till tre gånger sin normala storlek, jag får jätteont i magen, halsbränna och ont i huvudet av sockret. Känns ju hälsosamt.

Så, nu slutar jag. Helt onödigt när jag inte ens tycker det är gott efter den där första biten. Snälla påminn mig om det här när jag suktar efter lakrits&sura tungor om en vecka.

Våga vägra godis.






(Chips går bra, vi ska inte överdriva).

RSS 2.0