Lördag.

Idag har jag gjort så lite som möjligt, känner mig inte så bra. Jag skyller allt på min sömnlösa vecka.

Men Sex and the city 2 igår var bra! Inte så djup film, men riktigt måbra-ig. Sen somnade jag innan jag hann släcka lampan och ta av mig glasögonen. Det var väl tur att jag hann fram till sängen i alla fall.


Oro.

Varför är jag sån här?
En stor otäck känsla har jag i magen just nu. Och ganska ofta annars med. Hjärtat i halsgropen på en gång, oftast (alltid) för ingenting. Alltid dessa tankar. Panik och ångest.

Vet inte hur jag ska kunna ändra på det. Vill inget hellre, men vet inte hur.


Nu ringde hon, allt var okej. Såklart. Jag kan andas igen. Till nästa gång.

Långklänning?

FREDAG! Underbart!

Otroligt hur man vänjer sig vid att gå i arbetskläder, osminkad och med ofixat hår hela veckorna. Nu känns det som en väldans lyx att få föna håret, sminka sig snyggt och välja fritt ur garderoben. Riktigt roligt.

Funderar på att ta mig upp på stan en sväng nu, jag vill in på H&M och kika efter ett par grejer... Bland annat den här klänningen:

Men jag och långklänningar går inte ihop. Dels känns det som om jag går klädd i mormors nattlinne ungefär och dels så är jag ju inte så himla lång och långa klänningar får mig att se ännu kortare ut. Vill ändå se om den finns för att i alla fall prova den, älskar färgen, mönstret och alltihop!

Ordningen återställd.

Nu är mamma hemma och ordningen är återställd. Skönt.

Vi har precis moffat i oss massvis med kycklingsallad och har laddat upp med ett stort gottisförråd inför delfinalen i Eurovision som är nu vid nio. Men vi får väl se hur länge jag är vaken. Huvudet värker, ögona svider och rinner och jag vet inte vad. Somnade sent igår, runt klockan ett och sen upp fem as usual. Dessutom tror jag att jag har en förkylning på g. Och mens på det. Den här veckan ska det bli så HIMLA skönt med helg. Välbehövligt.

Imorrn har mamma och jag biodejt med mammas kompis och hennes dotter. Vi ska se Sex and the city 2 & käka sushi före. Kanske till och med lyxar till det ordentligt och käkar på East West? Mums.


Nåja, nu blir det lite schlager som sagt. HEJA ANNA BERGENDAHL!

Om absolut ingenting.

Vaknade till spöregn imorse, men nu ser det faktiskt helt okej ut utanför fönstret. Lite sol som vågar sig fram till och med.

Har städat, tvättat, duschat och ätit lunch. Nu vet jag inte vad jag ska hitta på. Blev ju aldrig något bak av igår, så det kanske får bli idag istället. Men orkar inte diska igen. Och bakar man så blir det disk. "Behöver" ta en sväng upp på stan också. Prova en kjol på H&M och köpa en skjorta på Gina. Men min ork tog slut nånstans efter golvmoppningen och tredje maskinen tvätt.

Slutsats?
Jag har inget vettigt alls att berätta. Lite väder och lite tjat om ingenting. Åh, så roligt. Inte.


Bara lite till.

Förlåt. Men jag måste få klaga lite till. Sen ska jag sluta.

Somnade runt elva igår, cirkus en timme för sent. Somnade i alla fall. Bra så. Trodde jag, ja. Vaknade vid tre inatt och kunde verkligen inte somna om. Det problemet har jag nog aldrig haft förut, har jag väl somnat en gång så somnar jag om ifall jag råkar vakna till. Nej, inte inatt. Efter trekvart insåg jag att det var lönlöst att ligga och lyssna på spöregnet och inte kunna somna så jag tände lampan och läste Harry Potter i över en timme tills klockan ringde vid fem.

Yes, ögonen svider idag med. Och det regnar ute.


Ska nog sätta igång och baka kärleksmums/snoddas/mockarutor/vad du nu vill kalla dem, tröstäta funkar alltid.

Boknörd.

Vilken nörd jag är. Har börjat läsa om Harry Potter böckerna som sagt, är inne på den tredje nu efter att jag klämde de första två i helgen. Nu tänker jag även kolla på respektive film efter att jag läst ut boken. Börjar med film nr 1 och 2 nu.

Haha, jag kommer ju sova om fem minuter. Snacka om att lura sig själv till att få det man vill.
I min hjärna: "Gör något som du piggnar till av, inte somnar! Hm, NEJ inte läsa, då somnar du. Meeeeen, om jag läser böckerna så måste jag ju se filmen som hör till boken efteråt. Åh, då måste jag ju se TVÅ filmer nu. Då kommer jag somnaaaaa, neeeeeej det kommer jag ju inte! Jag håller mig ju, eh, alltid vaken, eh, när jag koller på film. Filmtajm!"

Och på tal om nörderi, efter Potter tänkte jag börja om med Twilight böckerna (jag skäms lite för att berätta hur många gånger jag läst dem) för nionde gången.
Och så har jag beställt senaste boken i serien True Blood som borde dyka upp här i veckan.

ÄLSKAR när jag har mycket bra att läsa! Helst ska jag ha minst 10 böcker som väntar på sin tur, annars känns det tomt och inte alls roligt.

Zzz...

...Zzz... Herrejävlar (får man skriva så? Ja det får man.) vad trött jag är idag. Kunde inte somna igårkväll och därför svider mina illröda ögon så jag knappt kan ha dem öppna och jag får hela tiden tvinga mig själv att inte lägga huvudet mot bordet och somna bums. Jag VET att om jag somnar nu så kommer jag inte kunna sova ikväll och då blir det samma sak om igen imorrn. Lika bra att plåga sig lite. Sömnbrist är väl en sorts tortyr eller hur? 6 timmar kvar tills jag kan gå och lägga mig. Ujuj.

Annars är det bra. Börjar sakna mamma litegranna. Hon kommer hem sent på onsdag kväll. Trist att det inte är lika varmt ute längre. Men jag satt i solen förut ändå, och så länge det inte var moln i vägen så var det himla skönt!

Orkar inte formulera meningar längre. Ska ut och gå eller nåt så jag inte kan somna. Ha det bra!

Mes.

Håhåjaja. Söndagsångesten börjar sätta in lite. Det ska bli skönt att jobba också, men det är så himla skönt att få sova på morgonen. Det är snart helg igen.

Idag har jag inte gjort många knop alls. Mest läst Harry Potter i soffan förutom när jag tog en liten sväng till affären. Nu lagar vi middag här hemma, jag och brorsan. Kycklingspett och tzatziki. Mums!

Har ont i handen förresten. Är man en stor mes när man får blåsor och blåmärken i handflatan efter att ha rensat maskrosor? Syns kanske inte så bra, men ont gör det.

Underbara lördag.

Vilken otroligt skön dag. Jag sov länge och vaknade utvilad. Sen har vi spenderat dagen i trädgården, jag har rensat bort maskrosor och annat ogräs och lillebror har klippt gräset. Riktigt skönt och det gäller att njuta av idag, enligt klart.se är det den sista soliga dagen på ett tag.

Maskroshögen. Och här var jag inte ens helt klar.

Nu ska vi snart cykla upp på stan och käka pizza och sen se Robin Hood. Vi tog den tidiga föreställningen, jag brukar ju somna där runt nio, så den andra är för sen. Vilken bebis jag är. Nåja.

Helmysig dag! Jag hade glömt bort hur otroligt rolig och trevlig min lillebror kan vara när han har lust och när han kommer bort från datorn.

Hoppas ni har/har haft en underbar dag ni med!

Helg!

Men mamma är i Spanien nu, så jag får nöja mig med en.. hum.. dataspelande lillebror som sällskap här hemma. Jag har i alla fall lyckas lura honom till att sköta grillen i kväll, mycket trevligt. Och imorrn får jag med honom på bio och mat på stan. Tror inte att vi har umgåtts så mycket på lääääänge. Ska bli skoj.

Annars så har jag lite huvudvärk efter att ha varit rent panikslagen en timme på förmiddan (jag trodde att mammas plan hade kraschat, på riktigt alltså. Jag är sjuk i huvudet. Nu har jag pratat med henne och hon lever. De har blå himmel, sol och 30 grader och så ska det vara hela veckan de är där. Grön av avund är jag.) så jag ska nog ta det lugnt nu ikväll. Seg efter en veckas jobb är jag också.

Imorrn ska jag inte ställa något alarm alls (brukar ha det på 8-9 på helgerna), utan sova tills jag vaknar. Vilket jag antagligen kommer göra vid sju eller nåt sånt bara för att.


Lillebror och jag, de där snyggona. Fyra år sen.


Svenska sommaren.

Jomen alltså.
Det behövdes ju ett ordentligt oväder med regn och åska för att få bort det där kvava i luften. Men kanske inte precis när jag skulle cykla hem från bion iförd ENDAST tunn skjorta, leggings och ballerinas. "Det är ju så varmt och soligt ute", tänkte jag när jag stod i hallen och kollade på både paraply och jacka och gick sen ut genom dörren utan dem. Självklart.

Har nog aldrig cyklat så fort från stan förut, och regnet gjorde ont mot kroppen och himlen lystes upp var och varannan sekund av blixtar samtidigt som det mullrade högt mest hela tiden.
Nu, efter en snabb dusch är jag torr och varm igen. Kanske kan lyckas undvika förkylningen som jag redan känner har tagit fäste i halsen och bröstet.

Jadu, den svenska sommaren är här. Det mesta regnar bort.

Lyxmiddag.

Åh, justja. Ikväll blir det sushi till middag. Mums! Anledning? Mamma åker till Spanien imorrn och är borta en vecka och vi tyckte att vi därför behövde äta riktigt gott ikväll. Ja, vi tar varje chans vi får till att äta sushi. Även om det inte finns en riktig anledning. Äh, det är ju lill-lördag och allt. Och sushi är gott.


För övrigt fick jag en vision om mitt hår när jag såg min spegelbild i datorn förut. Frågan är, vågar jag?

Snilleblixt.

Jag är så himla smart. Alltså, på riktigt. Jag satt här och var ledsen över att jag ville kolla på Gossip girl men samtidigt så ville jag sitta utomhus i värmen. Passa på liksom, till helgen och nästa vecka ska det tydligen bli 7-10 grader och regn.

Hursomhelst, nu sitter jag ute. Med datorn. Förlängningssladd is the shit. Men webkameran verkar inte gilla allt ljus här ute. Nåja, jag gillar det.

Godbitar.

Som jag svamlade om igårkväll, jag hittade massa fint i HM's sommarkatalog.
Förälskade mig särskilt i de här två outfitsen:

(Bilder: hm.com)

Satt och drömde mig bort i deras webshop nu, och slutsumman landade på fina 993 kr. Usch. Men åh så mycket fint. Ja, drömma kan man och så får jag ju en bautalön i mitten av juni...

Värme. Äntligen.

Jag kom nyss tillbaka hem efter blodtappningen. Det gick bra den här gången också, och jäklar vad man blir påpackad med grejer där borta. Biokort (efter sex plasmagivningar får du en biobiljett), 100 kr i rikskuponger, mackor, frukt och dricka.

Hursomhelst, kollade termometern för en kvart sen:

Suddig bild blev det, men det är varmare ute än vad det är inomhus! Innan har det varit varmt i solen men blåst kallt, men nu är det minsann varmt i skuggan och vinden med. Så himla skönt! Jag tänker absolut inte slösa mer tid vid datorn nu utan ska sätta mig ute och läsa.
Kommer garanterat att somna.

Kvällssvammel.

Det har slutat lukta sura colasnören om datorn, men jag är fortfarande vaken alldeles för länge på kvällen. Skyller på att jag suttit i solen hela eftermiddan och råkade slumra till ett tag där. Ajabaja. Imorrn ska jag iväg och lämna plasma igen, kanske kan få en pigghetschock efter det? Låt oss hoppas på det. Jag tänker även ta en sväng på stan imorrn och kika in på HM efter ett par snyggingar till kläder som jag såg i deras katalog.

Ska sluta svamla nu och lägga mig och sova istället. Gonatt!

Inte så bra.

Det luktar sura colasnören om min dator, det kan väl aldrig vara bra eller?

Och jag är fortfarande vaken trots att jag ska upp vid fem imorrn. Det är inte heller så bra.
Gonatt.

14 timmar.

Alltså, igår kan ha varit min tidigaste kväll sen jag var liten.
Jag somnade i soffan vid sju (!!!) gick och la mig i sängen vid tio och vaknade imorse vid nio av alarmet. Annars hade jag nog kunnat sova gott i ett par timmar till.

Men 14 timmar får räcka för en natt tycker jag.


Nu ska jag iväg och besikta bilen, håll tummarna för att den går igenom utan klagomål!

Något vettigt blev visst gjort.



Och på en gång får jag äta upp vad jag skrev i förra inlägget. Köpte precis biljetter till Sex and the city 2 som har premiär om två veckor! Det är absolut något vettigt.

Idag.

Utvilad. Gud så skönt.

Idag hade vi som sagt tänkt tvätta fönster, men det regnar ute och ska tydligen göra hela helgen så vi skjuter upp det. Istället kommer det bli en sån där dag då ingenting vettigt alls blir gjort.

Vi började till exempel dagen med att baka scones till frukost och äta i soffan framför en film. Totalt ovettigt, men väldigt skönt.

En sån dag är det idag.


Röd dag.

Puuuuuuuuuuuuh. Där sjönk jag ner i soffan och här tänker jag stanna ett bra tag.

Jag är så trött! Både i kropp och själ. Höhö, vad djupt det lät. Men jag har inte kunnat sova ordentligt på några dagar och istället somnat efter jobbet så nu är allt bara uppochner. Skönt att det är LEDIGT imorrn, tjoho!

Fast helt ledigt är det inte, vi ska ägna dagen åt att tvätta fönster. Men det är i alla fall här hemma och jag får sova längre än till fem. Bra det.

Funderar för övrigt på utgång på fredag. Om jag orkar hålla mig vaken längre än till åtta vill säga.


Movienight.

Vi lyxade till vår veckohandling genom att låta fyra filmer få följa med hem.
Avatar (Äntligen!!! Hoppas den är lika bra hemma i soffan som i 3D på bio), Vanity fair, Elizabethtown och Allt flyter.

Och på datorn har jag Valentines day, Up in the air, Men who stare at goats, The time-travelers wife och My sisters keeper som måste ses. Eller, de två sista har jag sett men måste se igen bara för att.
Dessutom har jag två biocheckar som går ut den 21 maj.

Filmkväll någon?

Helgen!


Trevlig helg har vi haft, det är verkligen full rulle hela tiden när man har en liten tvååring omkring sig. Mysigt!

I lördags var vi i Pershyttan på marknad (som var sådär) och Ludde vågade sig på att sitta på en häst. Sen ville han ner ganska snabbt när han insåg vad han höll på med.

Och i söndags var vi i stadsparken och på stora holmen. Lilleputtåget!


Måste bara få berätta... Vi fick veta en hemlis i fredags.
Ludde ska bli storebror!


Polka.



Jag kan stolt berätta att jag provat den nya chokladen. Och... trumvirvel... Den är jättegod! På bilden är det bara pappret kvar, SÅ god var den och jag tycker egentligen inte så värst mycket om choklad. (Mamma hjälpte till med provsmakandet, så jag har inte tryckt i mig hela 200 grammaren helt själv. Bara kanske 170 gram.)

Över helgen får vi finbesök, bror och familj kommer hit ikväll och stannar till söndag. Mys! Både mamma och jag längtar så vi nästan blir tokiga efter den lilla Luddemannen. Nu hoppas jag bara att jag håller mig vaken tills klockan åtta då de dyker upp.

Så skönt med helg!

Vår!








Olika.

Det är otroligt vad olika bemötande man kan få i butiker ibland och vilken skillnad det gör!

Jag köpte en tröja/klänning från Sisters i julas men har inte använt den så mycket, så i fredags tvättade jag den första gången. Tröjan är svart med nitar vid axlarna. Jag har på mig den här, men den syns inte så himla bra. Hursomhelst, när jag tog ut tröjan från tvättmaskinen så bara rasade det nitar från den. Jättekul.

I lördags var vi på Marieberg så jag gick in för att prata med personalen om att lämna tillbaka tröjan. Till saken hör att jag inte hade kvar kvittot. Efter att ha förklarat vad som hänt går tjejen iväg för att ringa sin chef. Hon kommer tillbaka efter tio minuter ungefär och säger, vi kan inget göra, den hör till förra året och därför kan vi inte ta tillbaka den. Eh, va?

Idag gick jag till den andra Sistersbutiken här i stan. Jag hann inte mer än att ta upp tröjan ur väskan innan hon säger, ja, dem där har vi fått tillbaka många av, de drogs tillbaka från alla butikers sortiment vid nyår pga att nitarna lossnade lätt. Och så fick jag pengarna tillbaka, trots att jag inte ens hade kvittot kvar.

Gissa vilken butik jag tänker handla från i fortsättningen?

Produktiv dag.

Vi tvättade bilen igår och imorse vid åtta fortsatte jag med att spola av gummimattorna och dammsuga hela bilen. Avslutade med att spraya lite parfym i baksätet, så nu försvinner förhoppningsvis den svaga lukten av blöt hund.
Skönt att ha bilen vårfin!

Sen vid tio hade vi ätit frukost och blev upplockade av mammas väninna, sen cyklade vi Lången runt som är 3 mil långt ungefär. Tanterna cyklade dock på i något slags snigeltempo, så det var inte så jobbigt. Det värsta var att behöva cykla lika långsamt som dem hela tiden. Fast nu är jag rätt trött i benen ändå. Har duschat och låtit håret få en välbehövlig inpackning. Det behövdes då jag blekt det två gånger på de senaste fyra dagarna, försöker få bort den där bruna effektslingan och passade på att göra ljusa slingor i resten med.

Ah, har så mycket energi! Vill inte sitta stilla. Sån himla skön förändring från hur det var för bara en vecka sen. Underbart!


Mamma.

Det blev ingen fest igår, och det kändes faktiskt bra. Som Martina skrev, varför känner man att man måste festa bara för att det är valborg, nyår eller nån annan "festhelg"? Såklart hade det varit skoj att träffa Pontus och resten, men jag var/är verkligen inte på humör för att vara bland folk. Särskilt inte nytt folk.

Mamma, jag och lillebror tog det lugnt här hemma. Mamma och jag provade olika drinkar. Jag har fått en ny enkel favorit! Tequila och cola. Det låter uräckligt, men det blir jättegott! Bara man inte tar för mycket tequila, ganska så pyttelite ska det vara.

För övrigt så fattar jag inte hur jag ska klara mig utan mamma om jag nu flyttar till hösten. Hur mycket vi än bråkar och skriker på varandra så är hon ändå världens bästa och när jag mår så här är hon det enda som hjälper.

Imorrn ska vi ut och cykla. Jag är ju fortfarande anmäld till den där himla tjejvättern (9 mil!!!) (om en månad!!!) så det är väl kanske bäst att börja träna lite. Vi ska cykla tre mil imorrn hade vi tänkt, stackars mina ben.

RSS 2.0