Förälskad.

Det blev bara de där tråkiga men så nödvändiga köpen idag. Jag hittade ett par böcker på rean, men insåg att jag inte riktigt visste vad mamma hade i bokhyllan. Och så blev det ju en ny förälskelse. Såklart. En dyr förälskelse. Som tur var fanns det bara ett par kvar och de var för små. Tur för plånboken.

Karaktärsfast. Inte.

Filmen igår var dunderbra förresten. Jag älskar filmer där allt liksom förklaras i slutet. Har ni sett The Illusionist så fattar ni vad jag menar, annars får ni se den. Eller Sherlock Holmes.

Idag plockar jag upp Sofie på stan vid två och sen drar vi till Marieberg. Jag ska lämna tillbaka en tröja och så behövs det fyllas på med lite nödvändigheter såsom deo, body lotion och dust it. Men så såg jag nu att det hade dykt upp lite pengar på kontot, så vi får se om det blir något mer som får följa med hem. Hm. Jag är inte bra på att ha köpstopp, det är en sak som är säker.

Puts väck.

Jag är extremt sugen på att måla. Eller rita, skissa, vad som helst. Sminka mig vill jag också göra. Allt kreativt med färger alltså.

Tyvärr hittar jag varken mina akvarellfärger, tjockare ritpapper eller penslar. De flesta av blyertspennorna med olika hårdhet är borta, tuschpennorna är nästan helt slut allihopa och så många gånger per dag kan jag faktiskt inte sminka mig. Det blir en gång per dag och det duger bra. Meeen jag går nästan sönder här, när jag vill så mycket och inte kan. Det får nog blir ett litet brott mot mitt köpstopp imorrn för att inhandla åtminstone penslar. Akvarellfärgerna och pappret VET jag att de finns här någonstans. Jag får helt enkelt vända upp och ner på mammas nystädade lägenhet imorrn för att leta reda på dem.

Nu ska jag slå igång tvn där det visas curling, det är mitt nya sömnpiller. Vad jag ska ta mig till när OS är slut vet jag faktiskt inte.

Ögongodis.

Det blir bio förresten, jag och Pontus lyckades till sist komma överens om att se Sherlock Holmes. Han totalvägrade Shutter Island, och han ska vara tuff militär han. Pfft. Fegis! Holmes blir bra det med, nu får jag ju dregla lite efter Jude Law.
Han borde dyka upp här närsom nu (Pontus alltså, inte Jude Law), så blir det mat och prat innan bion. Och jag är trött idag med trots att jag sovit gott inatt. Jag hoppas verkligen att filmen är bra, annars är det nog stor risk att jag börjar snarka i biomörkret.


Oslo?

Dagen började med en luuuugn morgon. Mamma har städat och jag har hjälpt till genom att hålla mig stilla i soffan. Vid tre knackade det på dörren och det visade sig vara mammas bästa tantpolare och hennes dotter, som jag hejat snabbt på en gång tidigare, som var kaffesugna. Vi satte oss och fikade och hipp som happ blev jag erbjuden boende ifall jag vill jobba i Oslo. Och jobb kunde hon nog kanske ordna också om jag ville. Dottern alltså, som är personalchef i en klädaffär i Oslo.

Ska tänka på saken, och kolla upp det lite mer med jobb och sånt, men det vore ju superroligt och inte minst skönt att göra något. Det ska ju vara så mycket enklare att få jobb i Norge också, ifall jag inte vill jobba i klädaffär. Fast varför skulle jag inte vilja göra det? Hej personalrabatt.


Bio.

Jag är jättesugen på att gå på bio! Dessutom har jag två biobiljetter som ligger i plånboken och bara väntar. Shutter island och Sherlock Holmes står högst upp på listan, med Valentines day strax nedanför.
Nu lutar det nog mot att det blir bio imorrnkväll, frågan är vilken film jag ska lyckas släpa med sällskapet på. Hmm.

Jag vill ju såklart se Alice i underlandet också! Men den har premiär på onsdag.. Åh, nästa helg kanske? Älskar Tim Burton och ÄLSKAR Johnny Depp, så det här kan ju inte bli annat än jättekonstigt och alldeles underbart. Haha, skyhöga förväntningar är aldrig bra inför en film.

Sminkhimlen.

Sitter och kikar på ELF cosmetics hemsida, blev grymt sugen på att klicka hem några nya snygga ögonskuggor. Det är ju så billigt att man nästan blir tokig också, det gör ju iallafall inte köpsuget mindre kan jag ju säga.

Eller vad sägs om mineralögonskuggor för 37 kr? Ögonprimer för 19 kr? Läppglans för 19 kr? Själv har jag inte provat ögonskuggorna, men det har den här tjejen och om hon säger att de är bra så litar jag på henne. Helgrym när det gäller smink.

Min shoppingbag. "Några" ögonskuggor som sagt. Ja, drömma kan man ju. Beställning får det bli när det kommer in pengar på kontot. Jag har ju köpstopp nu. Attans.

Överdrivet.

Okej, förra inlägget var väl lite överdrivet. Lite.
Men ett kapitel i mitt liv är avslutat från och med idag och jag känner mig tom och misslyckad och jag har inte en aning om vad jag ska göra i framtiden. Då får man lite ångest, det går över. Hoppas jag.

Nu ska jag övertala mamma att vi behöver två pälsbollar till kattungar här hemma trots allt, hon har nämligen bestämt sig för att det är för mycket jobb. Hm. Annars får hon en tokdeprimerad dotter, tror ni det funkar som argument?

Självdö.

Just nu känner jag mest för att gå ut i skogen, lägga mig i snön och självdö.


Känns som en mogen reaktion.

Hjälp? Någon? Snälla?

Såhär ser det ut varje gång jag försöker kommentera i andras bloggar. Jag fyller i det där verifieringsordet som vanligt och trycker okej/skicka eller vad det nu står. Och då dyker det här upp. Och kommentaren kommer inte fram. Jag har kollat. Och dubbelkollat. Någon som vet vad det beror på?



Justja, Martinas blogg kan jag kommentera som vanligt, trots att det är samma verifieringstext där. Nog för att jag gillar Martina, men några fler bloggar vill jag minsann kunna kommentera hos.

Hjälp? Någon? Snälla? Jag kan bjuda på muffins!

Kärt återbesök. Eller inte.

Hej och välkommen tillbaka kära beslutsångest. Jag har nästan hunnit sakna dig den där dagen du var borta.

Jag pratade med pappan i texasfamiljen idag på telefon (visst har jag skrivit om dem?). Nu, nyss, hade jag fått mail från förmedligen att familjen tackat ja till mig och vill att jag ska komma dit 22 mars. Jag måste bestämma mig och ge dem ett svar imorrn. Och här sitter jag och vet inte ens om jag vill åka som au pair längre. Annars verkar familjen bra, förutom att de verkar vara ganska stränga med inga gäster i deras hus (för mig alltså) och att jag ska jobba ganska mycket. Eller ja, 8 timmar om dagen, men bara eftermiddagar och kvällar.

Som sagt, välkommen tillbaka beslutsångest.


Besvikelse.

När vi satt i bilen fick jag sms om att grejerna från hm hade kommit. Glad i hågen sprang jag och hämtade ut paketet från stallet (kiosken här bredvid) så fort vi var hemma och jag hann precis hem igen och in i hallen innan jag slet av mig kläderna för att prova. Himla trist att både tröjan och shortsen var alldeles, alldeles för stora. Eller, shortsen var perfekta i benen men tio cm för stora i midjan och tröjan var som ett tält.
Så himla trist när man har väntat och längtar efter nåt man trott ska vara så bra. Men det blir att skicka tillbaka. Och kanske byta shortsen till mindre storlek. Ska klura lite. Fast nu ska jag ju iofs moffa i mig godis från hummelsta (sisådär ett kg) och kebab så imorrn kanske allt passar perfekt.

Stockholm.

Nu är vi hemkomna från huvudstaden. Ludde var sjuk med feber och hosta men vi har tagit det lugnt och myst framför en film mest hela tiden. Skinnjackan var poppis, vi provade den över pyjamasen och sen ville han inte ta av den. Bra betyg det! Den blev väl godkänd hos föräldrarna också. När han öppnade paketet med djuren hävdade han bestämt att fåret var en ko och sa mu. Och så var det med det.

Nu väntar jag på mamma som snart kommer hem med kebabtallrikar till allihopa här hemma. Mums!




Godis och träning, plusminus noll.

Jag kan inte kommentera inlägg på folks bloggar längre. Så fort det dyker upp en sån där ruta med ord man ska skriva i så blir det felmeddelande. Mycket irriterande.

För övrigt har jag just svarat på ett mail från en värdfamilj i Usa, så vi får väl se om de hör av sig ikväll eller imorrn. Texas bor de i och har en dotter på 6 månader.

Annars så sitter jag bara och väntar på att mamma ska komma hem från jobbet. Hon sa klockan tolv, men ja.. Mamma är en stor tidsoptimist om vi säger så. Sen bär det iallafall av till Sthlm. Med stopp i Hummelsta för godisinförskaffning. Jag har varit sjukt godissugen i flera dagar nu, men inte orkar ta mig till affären. Latmask.
Sen ringde svägerskan förut och frågade om jag skulle med och träna ikväll. Hon leder pass på sats (spinning och core) varje onsdag och fixar in mig gratis. Såklart jag ville hänga med! Men jag känner redan träningsvärken jag kommer få.. Uuujujuj.


Paketinslagning.

Det blev ju ingen sthlmsvisit i helgen pga allt snöande, men imorrn SKA vi komma iväg. Mamma har jobbmöte i Sthlm på torsdag morgon, men jag hänger med och så åker vi upp redan imorrn. Idag har jag slagit in paket! Vi letade efter ett blått och pojkigt inslagspapper på flera affärer innan vi tillslut hittade ett superfint på Coop av alla ställen.

Det stora paketet innehåller såklart skinnjackan och de fyra mindre som sitter ihop är fyra djur (hund, får, tupp och höna) som påfyllning till bondgården han fick i julklapp.

Nu längtar vi som tokar tills imorrn, både jag och mamma.


Babbel.

Nu har jag tvättat två maskiner lortiga kläder och handdukar, diskat berget på diskbänken, gått ut med soporna, dammsugit bort dammråttorna, bytt sängkläder och vikt in klädhögen i garderoben.

Och jag har hittat två, tre jobb som jag ska söka. Så nu ska jag väl knåpa ihop ett par personliga brev. Alltid lika roligt. Inte. Och så ska jag kolla högskolor och universitet och vart de där kurserna som jag vill läsa finns. Jag tror att den bästa varianten finns här i Örebro, men OM jag ska plugga vill jag helst göra det i en annan stad. Tror jag.

Det är jättefint väder ute, blå himmel, strålande sol och bara 6,5 minusgrader, så det blir nog en promenad först. Jag är fortfarande så trött att ögonen bara svider, men jag satsar på att hålla mig igång hela dagen. Lite solenergi är nog bra. Plus att jag behöver ta mig till affären för att köpa vit choklad. Eller så skippar jag den och gör bara vanliga hallon & blåbärsmuffins. Det är gott det med.


Jag är uttråkad, märks det? Bara massa meningslöst babbel. Förlåt.

Jobbig natt.

Jag sov inte så bra inatt. Vaknade halv sju och var livrädd.
Idag är jag trött. Som tur är ska jag inte göra så mycket idag. Söka jobb, städa lite och möjligtvis baka några muffins. Bra så.

Det gick sådär.

Justja, det var så in i helsike kallt utomhus så jag gick en hållplats och sen hoppade jag på bussen som kom åkande sådär lägligt. Och på korthuset kunde de inte framkalla fyrkantiga kort, bara rektangulära så det gick sisådär med det också.

Men jag fick träffa Martina och jag fick sushi!

Boka nu.

Jag sitter och drömmer om sommar. Korta jeansshorts, linnen, fina skor och en tunn tröja till kvällen. Åh, vad underbart. (Sen kan vi ju ignorera att den svenska sommaren oftast är ungefär en vecka lång och regnig.)

Kollade väderprognosen för Örebro och jag älskar reklamen där. Om ni inte fattar vad jag menar så är den inringad och pekad på med pil. Höhö. Här sitter man i kylan och inser att det ska fortsätta vara kallt för att sen bli nån plusgrad som antagligen betyder slask i stora mängder som sen kommer frysa och bli snorhalt. För att sen smälta och frysa och kanske lite mer snö och om igen från början. Ni fattar. Temperaturen på Curacao idag: 36 grader. Boka nu.
 

Sushi.

Håhåjaja, imorse var jag på möte på arbetsförmedlingen. Igen. Och nu blir det ett möte i veckan i fortsättningen. Inte världens roligaste, men om det dels ger mig pengar under tiden och dels kanske ett jobb så får det vara värt det.

Har precis vevat ihop en tonfiskröra som det var tänkt skulle vara till bakpotatis, men då hörde Martina av sig och lyckades tjata med mig på sushi. Egentligen tjatade hon inte alls, hon frågade och jag sa JAAAA. Ungefär så.
Egentligen har jag inte råd, och jag åt ju faktiskt sushi i fredags men.. Om jag går upp på stan istället för att ta bussen så får jag motion också och så kan jag ta en sväng förbi korthuset samtidigt och få ordning på de där korten som var för små. Så jag MÅSTE upp på stan och äta sushi helt enkelt. Logik när den är som bäst.


AAAAAAAAAAAAAAAAH!

Det kliar över hela mig. Jag blir tokig! Det kliar på benen, rumpan, magen, ryggen, armarna, axlarna, huvudet. Ja, överallt! Och jag funderar och funderar men kommer inte på nåt som kan vara orsaken. Inget nytt tvättmedel, duschcreme eller sånt. Det enda jag kan komma på är att jag är torr i huden, så jag smörjer och smörjer och smörjer, men det kliar så förbaskat mycket ändå!

Nu ska jag kolla på OS och hoppas att det är något tillräckligt tråkigt för att jag ska glömma att det kliar och somna fort. Det bådar gott, på internet står det att det ska vara curling för herrar nu men på tvn är det typ skidåkning i backig bana. Och så hoppar de lite och har sig. Vilket som duger för mig.

Godnatt, sussa gott!

Msn.

Alltså, msn är ju bra och så. Men jag blir tokig på folk som skriver hej och sen inget mer. Så sitter man där, jaha, okej? Ville du prata med mig eller inte?

Eller ännu värre, när folk ska prata om viktiga saker på msn. Det händer faktiskt ganska ofta och jag tål det inte. Det missförstås och tolkas fel när man inte ser kroppsspråk, ansiktsuttryck, hör tonfall och ironi och allt sånt. Jag säger ring upp istället och loggar ut. Viktiga saker hör inte hemma på msn, fast en del verkar inte fatta det.

Ja, om ni undrade vad jag tycker och funderar över såhär på söndagseftermiddagen alltså.

Den där stackars slitna hjärncellen.

Här sitter jag och väntar på att filmen ska börja igen efter nyhetspausen på fyran. Himlans vad mycket reklam det är tänkte jag, sen insåg jag att jag satt och kollade på sexan. På fyran var filmen i full gång.

Skönt att hjärnan fungerar som den ska, verkligen.

På hjärnan just nu.

Jag har snöat in mig på de här två låtarna, båda två tack vare Frida.

Denna med Robyn är bara så himla fin just här, det här uppträdandet. Dessutom älskar jag hennes frisyr, om jag bara vågade...


Den här har jag också på hjärnan, fråga mig inte varför för det är inte alls min stil. Men jag älskar, älskar, älskar.

Vår och lite värme?

Vi stannar hemma.
Jävla skitsnö. Nu får det gärna bli vår.


Igår var iallafall helt okej. Det blev lite blandning mellan hemmakväll och utgång, men trevligt hade vi. Vi åt sjukt god pannacotta och snittar med getost. Mums!

Snöoväder.

Åh, jag blir så trött, så trött, så trött! Vi ska ju åka till Sthlm tidigt imorgon och sen hem på söndag, men nu verkar det som om vi får stanna hemma. Så less på all jäkla snö!!

Köpstopp.

Kläderna som följde med hem igår. En klänning från Cubus, som också kan användas som tröja till jeans. Älskar den här typen av plagg, har redan tre stycken liknande från gina. Ikväll ska den nog användas tillsammans med kjol, se bild (ignorera mina kritvita ben, de ska gömmas i strumpbyxor).


Den här toppen från Lindex fick också följa med hem, men den är jag lite mer osäker på.




Nu har jag köpstopp fram till det kommer pengapåfyllning från arbetsförmedlingen i slutet av mars!

Dagens planer.

Idag väntar en fullspäckad dag, såhär ser schemat ut.
10.00-15.00, arbetsförmedlingen, jobba i europa special.
Lunch någonstans där i en passande paus.
15.00, sminkning på Make up store.
16.00, klar med sminkning, springa till korthuset och sen till sushin.
16.30, hämtad av mamma. Hem och äta, fixa håret, byta om.
17.30, iväg till Sofie för lite iordningfix.
18.00, 20årspartaj.
Dessutom ska jag hinna med att tvätta och packa ner lite kläder inför sthlm imorrn. När jag ska hinna göra det vetesjutton.


Jag är supersugen på en ordentlig utgång, men tydligen blir det inte så. Ingen av de andra (förutom Sofie) har pengar/lust. Jag överväger faktiskt att åka vidare till Pontus framåt kvällen där det också är fest. Får se, det kan ju bli skoj även utan utgång, men jag är så sugen på att dansa och vara ute bland folk!

Hjälp vad små vi är. 2 år sen.

Marieberg.

Huvudvärken från igår kom tillbaka nu på eftermiddagen. Men efter en tupplur på soffan och en migräntablett gick den över. Detta firades med en tur till Marieberg där presenter till Ludde inhandlades. Dessutom råkade jag springa på lite till mig själv, så nu är klädproblemet inför imorrnkväll löst. Det är för mörkt nu, men jag ska ta bilder och visa imorrn, lovar.

I kassakön på Coop ringde skitungen i egen hög person. Han berättade att det var en gubbe som skottade snö uppe på ett tak. Väldigt intressant.

Klädproblem, as usual.

Sitter och finular lite över vad jag ska ha på mig på fredag när det vankas 20årsfest. Inget i garderoben känns särskilt lockande, särskilt inte eftersom jag vet exakt vad jag skulle ha på mig om den bara hade dykt upp än, nämligen den här tröjan med mina älskade skor:


Men den dyker inte upp förrns om två veckor, så jag får väl gå igenom hela garderoben ännu en gång. Och frågan är om jag orkar ha de där klackarna heeela kvällen när det är utgång och dans, dans, dans som gäller. Hm. Viktiga frågor det här känner jag.


Bilder från idag.



Vi hittade en skiffergrotta (efter att ha snubblat fram i knähög snö i en timme) där det fanns en halvmetertjock is. Överallt i isen fanns såna där jättelustiga bubblor i olika former. Jättehäftigt eftersom vi aldrig sett det förut.
Sen är jag ju lite såld på istappar också.

Dagen.

Jag kom hem för en liten stund sen, och hjälp vilken huvudvärk som dök upp så fort jag klev innanför dörren. Nu ligger jag däckad i soffan.
Det har varit en bra dag i alla fall, även fast det blev lite ändrade planer. Istället för skridskor blev det en två timmar lång fotopromenad i snön. Ska se om jag kan få upp lite resultat här på bloggen sen. När huvudet mår bättre. Kanske beror på för mycket frisk luft, jag är inte van.
När jag kom hem och drog av mig alla blöta lager av strumpbyxor, leggings och strumpor upptäckte jag dock att min ena lilltå var kritvit - förfrusen. Det tog en kvarts intensivt gnuggande för att den skulle bli rosa igen. Inte så bra kanske. Men det var ju bra att den inte var svart! Positivt tänkande.

Justja, bilderna från crimson kom idag! Sjukt snabb leverans, men SÅKLART hade jag lyckats klicka i fel storlek på två av bilderna till fotoväggen. Blir så trött på mig själv ibland.

Äventyr.

Godmorgon, godmorgon.

Just nu är det frukost som gäller, därefter blir det en tur till netonnet. Ska fråga dem om hjälp med ett objektiv som krånglar. Tror det är autofokus som inte funkar. Hoppas det är lättfixat.
Sen, då blir det åka av! Ut på äventyr med Emil.

Fotoväggen.

Nu är fotoramarna uppe på väggen och fotona på väg hem från crimson.
Vi höll på att bli tokiga när vi mätte och grejade för att försöka få tavlorna på rätt ställe på väggen, så det var skönt när vi upptäckte det här knepet.
Du behöver stora papper som motsvarar området på väggen. Lägg ut ramarna så som du vill ha dem och rita ut det på pappret.

Märk sen ut vart någonstans du vill ha spikarna.

Sen ska pappret upp på väggen, se till att det sitter rakt och på rätt höjd och allt sånt där. Sen är det bara att slå i spikarna där man markerat att de ska vara.

Sen bara drar man bort pappret och hänger upp tavlorna. Klart!


Ja, sen ska det ju kanske vara lite fina kort i också. Men de är påväg! Borde dyka upp imorrn.

Barnkalas.

Ludde, brorsonen, fyller 2 år på lördag. Läskigt hur fort det har gått.. Eftersom hans föräldrar blir lite smått förtvivlade av bara tanken på fler leksaker i huset så ska vi nog ge dem ett bidrag till en studsmatta som de pratat om att skaffa till sommaren. Men Ludde är, precis som alla andra ungar, tokig i paket så något ska vi minsann ha med till honom nu på lördag. Vi funderar på den här superfräna skinnjackan från Lindex.

Helt opraktiskt såklart, men allt behöver faktiskt inte vara praktiskt.

Langos.

Det var såklart langos det blev till lunch. Det är faktiskt inte alls svårt att göra själv. Jag brukar göra en sats deg (räcker till ca 16 langos) och sen frysa in när man egentligen ska fritera dem. Sen bara tar man den frysta degplattan och lägger i varm olja när man vill äta nån annan dag. Supersmidigt.
Dessutom hittade jag räkor i frysen, så det blev riktig lyxlunch. Och ikväll ska mamma och jag äta svenska kräftor som min morbror fiskade upp i somras. Vi har hela frysen full med kräftor, eftersom han gav bort de sista 7 kilona till oss, "bara för att bli av med dem". Ska bli gött, men nu var det ju langos jag skrev om.. Såhär blev det!
 

Nu försöker jag glömma bort att jag har det här diskberget ute i köket.


Festivalens godaste.

Hejsan. Krisen börjar lugna ner sig lite. Men herregud vad jag har tänkt det senaste dygnet. Nåja.

Imorse gick jag upp klockan kvart i sju (tidernas begynnelse för mig som brukar vakna runt nio, tio). Först på schemat stod möte på banken och därefter var det direkt iväg till arbetsförmedlingen. Men mamma och jag flikade in en fika där imellan. Sen skulle hon möta upp en kollega som kom med tåget för att vara med på ett möte. De har ingen aning om hur den andra ser ut, de har pratat i telefon en gång och har inte varandras mobilnr. Jag höll på att skratta ihjäl mig när jag fick reda på det. Såg framför mig hur hon skulle gå runt och fråga alla på stationen om de hette Sara och skulle med till Karlskoga. HAHAHA. Jag tycker otroligt mycket om min mamma, men ibland är hon lite snurrig.

Nu har jag lyxig lunch på gång, kommer bilder sen.. Tror jag. Men tills dess får ni en ledtråd: Festivalens godaste. Nån som vet då? Hehe.


Existensiell kris.

Jag har drabbats av en existensiell kris så här på måndagen.
Återkommer när den gått över.


Som grädde på moset är jag extremt rastlös också.

Om 6 timmar och sjutton minuter.

Det börjar bli en dålig vana det här, att somna sent. Eller tidigt eller hur man nu vill se det.
Det är inget jag väljer, jag bara fastnar med nåt, läser en bok eller en blogg och sen är klockan alldeles för mycket. Ibland försöker jag sova men det bara går inte.
Mitt alarm går igång klockan åtta imorgon.

Sova.
Nu.

Pälsbollar.

Åh. Vi kom precis hem nu.

Min ondskefulla (egentligen ganska snälla) plan fungerade, nu när mamma träffat kattungarna så är hon minst lika förälskad som jag i dem. Håll ett par tummar är ni snälla, så kanske vi har två pälsbollar här hos oss om en månad.
Tog inga bilder nu, men stal en från Sofie som är tagen för ett tag sen..


OM vi ska ha några hit så är det den svarta tjejen och antingen en vit kille eller den randiga tjejen.




För övrigt så är det bara Martina som vågar kommentera, jag vet att jag har minst fem stycken till som är inne varje dag, säg hej vetja! :)

Hm.

Ända sen vår/sommarkatalogen från HM kom så har jag bläddrat, tittat, drömt och räknat. Slutsumman har hamnat på 2-3000 kr. Liiiite mycket.

Idag kunde jag dock inte hålla mig så nu är det här på väg hem till mig:



Och så här ser shortsen ut på, förhoppningsvis även på mig:


Kattungar.

Ikväll har jag och mams en dejt med Sofie och hennes mamma. Vi ska hem till dem och mysa med deras kattungar. Sist jag var där var kattungarna sisådär två veckor och så här små:




Och kanske, kanske, kanske så ska en eller två av deras fyra lurviga sötnosar så småningom flytta hem till oss.

Skodramat.

Justja, jag lämnade inte tillbaka skorna. Det är jag glad för.
Förlåt för allt annat depp idag, vissa dagar är sämre än andra helt enkelt.


Minneslucka.

Drömmen hänger fortfarande kvar.

Annars så har jag ätit årets första (och antagligen sista) semla. Nu mår jag illa. Att jag aldrig kommer ihåg att jag inte tycker om semlor.

Skitdagen fortsätter.

Mardröm.

Inatt drömde jag en av mina absolut värsta mardrömmar någonsin, om inte den allra värsta. Fyfan. Jag har fortfarande inte hämtat mig helt.



Annars så borde jag väl ta och äta lite frukost nu. Går och nallar chips i skafferiet hela tiden och det känns ju inte så hållbart.


Briska.

Tanten kom precis hem. Jag alltså. En cider blev till både en, två och tre cider allteftersom. Briska granatäpple är helt klart godast. Nu är jag megasuperdupertrött (TANT!) och ska sova. Ont i huvudet har jag också. Fast det hade jag faktiskt tidigare också. Hm.

Intressant kväll var det iallafall. Nya människor och så såklart Emil. Trevlans.
Godnatt.


Planer för kvällen.

Åh, jag var så seg imorse, så jag tog mig iväg till gustavsvik och solariet för att försöka få lite energi. Det var skönt, men nu är jag fasen ännu segare.

Är i valet och kvalet om jag ska lämna tillbaka mina skor eller inte. Idag är sista dagen som det är öppet köp nämligen... Alltså, jag fattar ju att jag borde lämna tillbaka dem. De är dyra (800kr) och så ofta skulle jag inte använda dem. Men varje gång jag har försökt packa ner dem i kartongen så tar det stopp. De är ju så fina!
Haha, berättade det här för svägerskan, som också är skotokig, hon förstod precis vad jag menade. Precis samtidigt började vi skratta när vi tänkte på vad min bror/hennes man skulle säga om vi berättat det för honom. Han skulle tycka att vi var dumma i huvudet. Så är det när man är skotokig.

Annars så är jag jättesugen på bio + att jag har gratisbiljett, men ingen annan verkar vara sugen på det/ha pengar. Så det kanske blir en sväng ut istället. Jag är pank, men en cider ska jag väl kunna skramla ihop till.


Filia.

Godmorgon!
Nån gång ska jag försöka skriva ner en av mina drömmar. Men jag är lite rädd för att om jag berättar för någon så kommer de sätta mig på dårhuset. Mamma bara vrider sig av skratt när jag förklarar dem, så sjukt är det.

Nåväl.. Igår var jag och fikade med Sofie också som jag skrev nångång tidigare.. Det blev varm choklad, chaite och massa tjejprat. Som vanligt när det gäller oss alltså..
Hon blev jätteglad för paketet som innehöll ett foto på oss och det här armbandet:

Filia betyder vänskap på grekiska och jag har ett likadant armband själv.
Jag beställde dem från den här tjejen och är hur nöjd som helst.

Nattuggla.

Jag är fortfarande uppe. Tankar snurrar i huvudet på mig... Jag har ingen lust att gå och lägga mig. Ännu fler tankar. Nu är jag hungrig också.
Men nu, nu ska jag sova.

På riktigt.


Jag ska bara...


Flygande fjäderfän.



Mohahaha, jag kunde ju inte ge upp, envis åsna som jag är.

NU ska jag gå och lägga mig.

Hundra hånkacklande änder.

Håhåjaja. Hejsan.

Dagen har gått i flygande fläng.. För en gångs skull. Skönt! Emil kom hit runt lunch, hjälpte mig att installera photoshop (tack, tack, tack!). Sen stal han filmer från mig. Fast det kanske inte är stöld när han fått tillåtelse. Nåja. Sen gick vi upp på stan och fotade änder vid svartån. Jag tycker fortfarande att det luktar fågelbajs om mig.


Nu har jag suttit och försökt göra en grej i photoshop hur länge som helst. Jag kan nada, så googlar mig framåt. Går sådär måste jag erkänna.

Ger upp för idag och går och lägger mig istället. Gonatt.


Solenergi.

Idag skiner solen! Så himla skönt. Vi ska passa på att utnyttja det fina vädret lite också, Emil kommer hit strax så då blir det en fotorunda. Frågan är vart vi ska ta vägen. Hm.. Full tank i bilen iallafall, så vi får väl se vart vi hamnar.

I eftermiddag skulle jag till banken (hata, hata, hata), men de ringde och sa att det flyttats till nästa vecka (jippi, jippi, jippi), så istället blir det fika med Sofie. Mycket trevligare.

Ha en bra dag!

Ny match.

Jag kollade mailen nyss, och vad fanns där om inte en ny usafamilj. Det står inte så mycket fakta om dem, men de bor nära NYC och har en fyramånaders bebis. Vad jag inte fattar är varför man vill ha en au pair till en FYRAMÅNADERS bebis. Inga syskon.

Får se om de ringer, och vad de säger isåfall. Hm.. Jag börjar känna mig jäkligt petig, men en fyramånaders bebis?


Det är elakt att läskas.

Nej förfasen! Halv åtta hos mig, och hon gör sushi. Nu är jag sugen på det igen.


På posten.

Jag hade rätt, det kom ett paket med posten imorse. Trots att jag vet vad som är i så blir jag alltid glad som ett barn på julafton när jag får paket. Löjligt egentligen, men försjutton.


Fin ask med två ringar, tyvärr var döskalleringen inte alls som jag föreställt mig, så den åker tillbaka på momangen. Den turkosa på bilden däremot, den älskar jag!


Pizza.

Det bidde ingen sushi idag, istället ska vi göra vår egna på fredag. Det är faktiskt inte så svårt som det verkar, och det blir supergott!

Nu satt jag och läste lite bloggar i brist på annat att göra, och alla verkar ha ätit pizza idag. Lättpåverkad som jag är så sitter jag här och är toksugen på pizza. Med pizzasallad, åh.


Snääääääälla söta rara mamma?

Bild från förra (första) gången vi gjorde egen sushi!


Bra dag, på alla sätt och vis.

Åh, jag mår så bra idag! Underbart! Dessutom har jag en riktig snyggdag. Håret är perfekt trots att jag inte gjort nåt med det, sminket blev super, jag är frisk. Halleluja, liksom. Om jag bara fick lite sushi till lunch nu så skulle dagen vara fulländad.

Paketet blev fint det med.



Fler sådana här dagar, tack!

Paket

Idag borde det förresten ramla ner ett litet paket i min brevlåda.. Jag kunde inte hålla mig ifrån de här, så den turkosa och skallen är på väg hit.

På tal om paket så ska jag slå in ett nu, till Sofie som fyllde år igår. Åh, jag är så nöjd med presenten, hoppas bara hon gillar det med.

Film.

Gomorron. Huvudvärken är borta! Vilket är bra, eftersom jag ska iväg och hitta på lite saker idag. Födelsedagsfika bland annat.


Men igår, när jag inte hade nåt att göra, så kollade jag på film. Det blev Marley & me den här gången, dels för att jag läste på någon blogg att de sett den och att den var bra, dels för att jag haft den på datorn i evigheter utan att kolla. Hursomhelst, jag trodde att den skulle vara heltöntig, och jag är verkligen ingen hundmänniska. Men så fel jag hade, filmen var jättebra, och hjälp vad jag grinade i slutet. Trots att jag inte gillar hundar. Det ni.

Sammanfattning.

Hm, gick väl sådär med min dag. Jag sydde upp tröjorna imorse, men sen fastnade jag på punkt 2: däcka i soffan. Har haft sån sjuk huvudvärk hela dagen, sen kom mamma hem med nya migräntabletter och tjoho, efter det kunde jag äta och sitta upp igen.

Nu ska jag sova. Detta var en extremt tråkig dag, även för att vara mig.. Nu har jag varit sjuk och dålig en hel vecka, så från och med imorrn tänker jag vara frisk igen. Sådeså.
Gonatt.

Min dag.

Godmorgon, godförmiddag, vad det nu är.
Har varit uppe sen åtta, men borde ha stannat i sängen, huvudet bultar och värker fortfarande, så det är väl vanliga migränen pga av mens plus att jag ätit konstigt/ingenting hela veckan. Åh.

Ska iallafall försöka orka med att sy upp två tröjor innan jag däckar i soffan. Och så ska en kompis kanske komma hit lite senare. Blir nog fika, kanske en promenad (foto?) och så ska han försöka hjälpa mig med en grej på datorn.

Det var min dag det, vad ska ni göra?

Knep och knåp.

Nu i kväll har jag fixat med fotoväggen, har ett riktigt smart knep till hur man får upp alla ramar rakt och på rätt ställe. Särskilt bra är det om man, som jag, är lite ivrig och ehm, kan råka spika innan man tänkt till ordentligt. Ska visa nån bild på det hade jag tänkt, men måste få till en efterbild först då såklart. Se så det funkade på riktigt också, och inte bara i teorin liksom.
Men själva spikandet får ske imorrn, känns liiite elakt mot grannarna om vi skulle börja väsnas nu.

Dessutom har jag fått ont i huvudet nu framåt kvällen, så jag ska försöka sova bort det.
Gonatt!


Ringar. Igen.

Nehej, det blev inget gustavsvik. Insåg när jag satt i bilen att det är ju jävligt puckat att åka dit bara för att sola, när jag inte ens ska simma först. Eller så kanske det bara var latmasken som protesterade, jag vet inte.

Ska gå ut på en promenix iallafall, innan jag sätter mig och söker jobb (hata, hata, hata).
Just nu drömmer jag om ringar. Dessa skulle inte sitta helt fel på mina fingrar:

Ringarna (och bilderna) är från cocoo.se

Dödskallen är mest för att den är så ful, jag har lite konstig smak. Som sagt.


Låtsassol.

Godmorgon.

Ögona svider av trötthet och jag hade gärna legat kvar i varma, goa sängen ett tag till.. Men nej! Nu har jag precis smällt i mig frukost (eh, ja, en riskaka och juice), och jag känner mig fortfarande bra så nu bär det av till gustavsvik för en sväng låtsassol. Kollade öppettiderna på deras hemsida och halkade in på prislistan också. Herregud. De har kortat ner soltiden med hälften, men tar fortfarande lika mycket betalt. Alltså, 75 kr för 15 minuter. Då ingår ju visserligen motionsbadet också, men ändå. Tur att jag har mitt klippkort, annars hade jag aldrig pallrat mig dit.
Men simningen skippar jag, riktigt så mycket ska jag inte utmana min utmattade, näringsfattiga kropp än. Och jag tänker ta bilen dit, trots att jag bor så nära, sådeså.

Utseendefixerad.

Jag ogillar verkligen den här bloggdesignen (om man nu kan kalla den så, den är ju bara... vit). Tyvärr har jag inte en susning om hur man kan göra en snyggare. Är det någon hemlig läsare som kan sånt? Bara en lite, lite, lite mer personlig design skulle göra det så mycket roligare att skriva.


Jag får nog fortsätta drömma, jag har bara sisådär fem läsare. Tre vet jag vilka de är. Men ni andra två? Snälla säg att ni är experter på bloggdesigner. Snälla?

Nu är det slut för idag, tjohej.

Ikväll har jag faktiskt känt mig frisk. Skönt. Om det håller i sig så blir det lite solning på Gustavsvik imorrn.

Fick förresten ihop ett 50-tal bilder som jag vill ha framkallade.. Kanske ska sålla lite imorrn, men kom på att storebror har ett par som jag skulle vilja ha med också, så vi får väl snällt vänta med framkallningen tills han kommit hem från Schweiz och hunnit skicka dem. Håhåjaja.

Gonatt.



Ingen aning.

Mycket födelsedagar närmsta två veckorna.. Storebror & två kusiner fyller imorrn, en tjejkompis på tisdag, en killkompis den 16de och Ludde den 20de.


Men nu till mitt problem, vad sjutton hittar man på i tjugoårspresent till en kille? Jag har ingen aning. Sofie däremot, tjejkompisen, har jag koll på. Pontus är 1000 ggr klurigare.


Stilstudie.

Hittade de här bilderna på min syster, mig och mamma. Vi befinner oss i Italien, vi har haft vår första dag i solen (nähä?), jag fyller 18 och vi är fulla som ägg alla tre. Tequilan serverades i dricksglas, då vet ni nivån på ett ungefär.




Nu skäms jag.

Bilder, bilder, bilder.

Jag ska framkalla foton imorrn (till fotoväggen) (äntligen). Tänkte passa på att gå igenom alla kort på datorn och framkalla de finaste&roligaste på vänner och familj samtidigt så jag har när/om jag kommer iväg till Usa. Annars är det ju roligt att ha korten framkallade hursomhelst.

Jäklar vad bilder jag har att gå igenom! Hittade det här gamla..

Ressällskap?

Utomlands.
Sol, värme, strand, hav.


Jag är extremt sugen på en sista minuten, nån som vill med?


Vad blir nästa?

Nämen se där.. En sväng med näsblod också, tack så mycket.


Idag kanske jag ska vara lite smakråd om fotoramar på Ikea, annars ska jag fortsätta vara hemma och ta det lugnt. Klurar lite på en tjugoårspresent till en kompis som fyller i veckan också. Hm.


Förbjudet.

Jag tröttnade på Melodifestivalen nånstans precis efter förra inlägget. Istället hamnade jag på förbjudna internetsidor. Hm.se, topshop.com, nelly.se. Ja, listan är längre, men jag orkar inte rabbla mer.

Nu är jag lite förälskad igen. Finns här för 349 kr.

Fantasilöst.

Varför döper man en låt till Road salt? Jag menar, har man skrivit en hel låt, borde man inte ha tillräckligt med fantasi för att komma på ett bättre namn då också?


Ja, jag kollar på Melodifestivalen. Pensionär, ni vet.

En skruv lös nånstans?

Åh, nu är det Inside the actors studio på nian. Det är lycka, när man annars nästan går under av uttråkning efter att mamma gett stränga order om soffläge.

Ibland har jag så konstig smak.. Top gear och det här liksom.

PISSHELVETESMAGE.

Man ska inte ropa hej innan man är över ån, eller hur säger man? Jotack. Imorse vaknade jag med hemskt illamående igen och nu vågar jag inte röra mig för varje rörelse sänder en våg av kräkimpulser genom kroppen. JIPPI. Verkligen.

I ett försök att roa mig har jag börjat läsa igenom en jättebra blogg från början. I juli 2005 börjar den. Igår tog det mig två timmar att läsa från juli 05 till februari 06. Detta kommer ta tid alltså, men fasen vad bra den är.

Försmak av pensionärslivet.

Uppdatering om läget för alla som är intresserade (det vill säga ingen): Jag har ätit kyckling och chips. OCH tagit en långpromenad på 200 meter till affären. Jag känner mig som en 100årig tant, men det spelar ingen roll. Jag äter och går!
Nu ska jag sluta tjata om detta, är bara sååå skönt att känna sig lite normal igen.

Sitter och glor på Lets dance (för att fortsätta på pensionärsspåret) och blev lite less när jag insåg att jag inte fick gå och lägga mig nu utan måste vänta en timme på att få veta vem som åker ut (tant, tant, tant!). Åhåjaja.

Justja, ringde och tackade nej till Usafamiljen förut. Det kändes sådär alltihopa, mamman lyssnade inte på nåt jag sa, avbröt mig när jag pratade, sen var det det där med äldsta pojken och hans autism och lite annat som inte stämde.. Så det känns bra det här. Känner mig lite petig dock, men vafan.. Det är ju för att jag egentligen gillade den förra familjen, men tackade nej. Känner mig fortfarande dum för det.

Ingen utgång för mig ikväll.

Godmorgon.

Idag mår jag helt okej. Nu har jag visserligen nyss vaknat och ligger fortfarande kvar i sängen, men ändå. En bra start!

Lite synd dock att vår planerade utgång ikväll inte blir av pga det här. Blähä. Blir kanske bio imorrn istället.
Idag ska jag bara ta det lugnt, kolla på film och försöka äta så mycket gott som möjligt.
Och DUSCHA! Herregud, jag har inte duschat på flera dagar, känner mig som värsta äcklot. Duscha ska bli skönt.


Mat.

Nu är jag hemma i Örebro. Bilresan gick väl okej. Skönt att träffa mamma. Man blir allt bra liten när man mår dåligt. Då är mamma bäst.

Jag drömmer om mat. Grillkryddekyckling med creme fraiche, laxburgare, potatis, cola, lättsaltade pringleschips. Ja, vad som helst egentligen. Men även fast jag nästan dreglar vid tanken på mat så vill jag inte äta nåt. Magen tål det inte än. Effektiv bantningskur det här, det enda jag fått i mig i fast form och behållt senaste två dygnen ungefär är en banan och tio russin. Och det tog bara sisådär en timme att trycka i mig det. Mamma är iväg och köper hem nyponsoppa till mig, woohoo, vilken festmåltid. Tror fan jag ska prova med ett par chips sen iallafall.

Vilken gnällblogg det här har blivit nu. Förlåt, jag kan bara inte tänka på nåt annat just nu.
Förrestem så skulle usafamiljen visst höra av sig idag igen. Jag vet inte riktigt hur jag ska orka prata med dem, men det löser sig väl på nåt sätt.

Magsjukan från hell.

Nu har jag åkt på magsjuka. Sen igår vid kl 15 till inatt vid 2 har jag spytt en gång var tjugonde minut. Vid två kunde jag äntligen somna om hyfsat bra och vaknade för trekvart sen. Känner mig som en liten bebis som bara spyr, skiter och sover. Storebror+familj ska åka bort imorrn och vill såklart inte bli sjuka, så jag sitter i karantän i gästrummet. Om jag vill ha nåt att äta eller dricka så plockar de fram och serverar mig. Men som sagt.. Jag fick inte behålla nånting alls igår. Nu imorse kände jag mig helt okej, tills jag reste mig upp för att borsta tänderna.
Hej illamående och så var det på det igen. Allt

Hej, jag tycker synd om mig själv. Längtar tills mamma kommer hit idag och jag får åka hem. Skulle gjort det redan igår egentligen, men det framgick ganska fort att jag inte skulle klara av att sitta i en bil i två timmar.

NY i ett år?

Okej, jag bryter mot vad jag skrev igår. Jag sitter vid datorn.

Igår stod jag och C och lagade mat i godan ro när min mobil ringde. Gick dit, såg ett Usanummer och svarade. En ny värdfamilj. Och jag hade kollat mitt aupairkonto bara två-tre timmar innan, och då fanns där ingen familj. Och jag "tinade" upp min ansökan (så jag kan bli matchad igen, jag frös den förra veckan när jag sa nej till andra familjen) iförrgår vid klockan fyra. Så det gick snabbt.

Första magkänslan känns sådär. Vi pratade en kvart, sen ville hon ge mig tid att kolla deras profil på datorn så hon ringde upp igen två timmar senare och då pratade vi 40 minuter. Tre barn, två pojkar 2 och 6 år och en tjej som är 4 år. Men äldsta killen har någon typ av autism, så det känns lite sådär. Och mamman bara pratade, pratade och pratade, avbröt mig när jag försökte fråga något och ja.. Jag kände mig lite överkörd. Men! Hon kan ju bara ha varit nervös. Vi skulle mailas idag iallafall, med frågor som dyker upp och hur vi tänker. Men grejen är att hon sa att hon sagt till sin förmedlingsperson att ge mig hela deras ansökan med bilder, mailadresser och allt, men inget sånt dyker upp hos mig. Så jag har ingen mailadress till henne än. Hm. Kan ju gå sådär att maila då. Hoppas den dyker upp snart, så ska jag fundera på tills dess... De bor i New Jersey förresten, trekvart från New York. Låter ju inte helt fel att bo där ett år. Och jag skulle få en egen bil, som jag kan ha även när jag är ledig.
Jaaa... Mycket att fundera på. Nu ska jag sätta mig i soffan och halvsova ett tag tills Ludde vaknar.

Godmorgon!

Dålig uppdatering.

Jag har inte glömt bort bloggen, även om det verkar så. Och jag lever.
I lördags fick vi som sagt besök av storebror + familj, och allt var supermysigt. En timme efter att de åkt på söndagen ringde brorsan.
Jag: Haha, vad har ni glömt nu för nåt?
Storebror: Eh, nä.. Inget. Eller.. Vi tänkte höra om du ville följa med oss till sthlm?
Dagmamman hade ringt och berättat att hon åkt på kräksjukan, så bror hämtade upp mig som blivit ganska van att packa en väska på en kvart.

Så nu är jag i Sthlm och lever rövare med brorsonen. Igår hade vi en dejt med ett par dagmammor och deras ungar och vi var på en riktig dunderkonsert tillsammans (Mora träsk!). Alla ungar rådiggade musiken och skakade rumpa. Och allihopa somnade på bussen på väg hem.

Idag har vi spenderat dagen i pulkabacken jag och Ludde. Fast vår vanliga väg var blockerad av några vägarbetare, så jag gick vilse i en halvtimme i ett villaområde när jag försökte hitta till backen. Och Ludde satt och strålade i vagnen och ropare Pulka! Pulka! Pulka! hela tiden. Precis när jag skulle ge upp och gå tillbaka hem, så såg vi pulkabacken. Lycka. (Nu har jag skrivit pulka för många gånger, vad sjutton är det för ord egentligen? Pulka, pulka, pulka).

Imorrn tänkte jag att vi ska ta oss upp på stan en sväng, det blir nog donken till lunch. Fitt och hamblöd är Luddes favvisar (Pommes och hamburgare). Egentligen borde vi äta pommes och köttbullar (Fitt och balle på Luddespråk), det kan nog bli lite roligt ute bland folk. Särskilt när han blir arg och skriker efter mer när maten är slut. Högt.

Kommer hem torsdag kväll. Tänker inte sitta mer vid datorn nu, vad jag vet. Jag har fullt upp med världens goaste unge.

RSS 2.0